25 de maig 2009

Romeva, el millor candidat

No ho dic perquè sigui el nostre, que també, però és que dona gust fer campanya pel Raül. Divendres per la nit vaig assistir a l’acte electoral de Dones amb Iniciativa i una persona que participa a la campanya però que no és d’ICV ens comentava a la taula on sopàvem que mai havia acompanyat a un candidat tant humà i respectuós com en Raül. El tractava com una persona i no com un número!, això dona mostra també de la seva vessant humana, tant important o més que la política.

La gent del nucli de campanya d’ICV estan encantats de la vida amb el Raül, tant sofert. No te un no amb els que treballen al seu voltant. També la gent de Ràdio Sant Cugat que li van fer una entrevista la setmana passada em comentaven aquest aspecte no visible del nostre candidat i em venia de gust comentar-ho. Perquè moltes vegades ens quedem només amb la primera imatge dels candidats.

No ho te fàcil en aquesta campanya en Raül. El fet d’haver estat el segon diputat espanyol més actiu en la darrera legislatura al Parlament Europeu és un actiu per la nostra coalició però la majoria de la gent ho desconeix. Com desconeixen també la importància de participar en aquestes eleccions. El Parlament Europeu marca més del 70 % de la legislació que afecta a la ciutadania de tota Europa però en canvi sembla tant lluny de la gent !

Cal dir però que per donar resposta a les polítiques que retallen els drets de les persones, per promoure un model social, econòmic i polític alternatiu a l’imperant, al model ultra lliberal, necessitem d’una Europa més forta, més política, més d’esquerres. La resposta als temes que ens afecten en la vida quotidiana no sempre pot ser des de la proximitat. Per lluitar contra el frau fiscal, contra les deslocalitzacions d’empreses, contra el dumping social, per aconseguir unes rendes mínimes per la gent, tant pels que es queden sense subsidi com pels que menys tenen, per fer polítiques ambientals globals, per lluitar per la pau al món i contra la injustícia als països més pobres, cal que a Europa guanyi l’esquerra. Però no només l’esquerra que s’anomena així sinó la que acompanya les seves paraules amb les seves accions.

En aquest sentit cal treure-li la màscara al PSC-PSOE. Ho deia abans d’ahir el nostre candidat. Perquè als seus cartells no posen les cares de’n Sarkozy, Merkel o Barroso ? doncs perquè són amb els que es vol entendre Zapatero, que ahir en una entrevista a PUBLICO declarava que li donava suport per ser “ibèric”, com l’embotit !!. Si al Parlament Europeu s’aproven més del 70 % de les lleis que ens afecten, més del 80 % les aproven conjuntament el PSOE i el PP. La directiva de la vergonya es va aprovar amb el vot de la Maria Badia, candidata del PSC...


Vet aquí el programa d'ICV-EUiA