26 d’agost 2014

Guanyem Sant Cugat o Assemblea d'Esquerres?

Ahir vaig escriure el meu primer article d'opinió com a editor tornant de vacances, us el copio al meu blog perquè tal com us vaig avançar serà el meu espai també per comunicar-me més directament amb vosaltres.

Assemblea d'esquerres del 25 de juny
Tornem de vacances i tot es comença a resituar a Sant Cugat. Obrirà el forn habitual, la farmàcia, l'estanc i, fins i tot, la biblioteca tornarà a funcionar a ple rendiment. A partir de la propera setmana començarem a parlar ja de política local, el primer ple és el dia 15, i informarem de les primeres propostes dels partits, alguns d'ells com el PSC i UASC, que no 'estiven' tant com els altres durant l'estiu, ja n'han començat a presentar.

Durant aquests darrers mesos en diferents mitjans hem assistit al fenomen 'Podemos', no sé ben bé si per imperatiu mediàtic, per voluntat d'algunes capçaleres econòmic - informatives o si perquè realment ho mereix la proposta encara cívic - política. El que és cert és que s'estan activant noves propostes polítiques de cara a les properes eleccions locals a nivell català que conviuen amb propostes diguem-ne 'tradicionals' o, com es diu ara, representants de la 'vella política'. Sigui com sigui aquí al costat, a Barcelona, ha explotat una proposta política nova que se suma a la que fa un any i mig van engegar l'Arcadi Oliveres i la Teresa Forcades, el Procés Constituent. Amb una objectiu força comú plantegen fer una candidatura conjunta des de l'esquerra per 'guanyar Barcelona', amb aquest nom, Guanyem, han arribat als 30 mil recolzaments abans del termini que s'havien imposat.

Quina repercussió tindrà aquest moviment a Sant Cugat? Tota, segur. Per un costat, la nostra ciutat ja no és aliena a les dinàmiques metropolitanes, malgrat les diferències importants electorals des del punt de vista de majories polítiques i socials. Tots els ingredients els podem trobar també aquí: (segueix llegint)