02 de març 2007

Ambició, vanitat i atracció pel poder

Llegeixo sorprès, no m’hauria de sorprendre però, les declaracions fetes en una conferència a ESADE pel President Jordi Pujol ahir mateix. Diu: “aspectes com l’ambició, la vanitat i l’atracció pel poder empenyen a una persona a ser líder. Tot i això, l'expresident considera que aquests ingredients han d'estar presents 'en la justa mesura' per no caure en l'egolatria o l'addicció al poder”.
I deia que no m’hauria de sorprendre perquè aquesta és una de les diferències entre la seva descripció del que representa la política i la que penso i pensem la gent d’ICV. Pels convergents l’exercici de la política i, per tant, el de liderar projectes de país, projectes de ciutat, ve determinat per la consecució del poder, sense poder la política per ells no te sentit. Per la gent d’ICV la política és una vocació de servei públic i les nostres energies posades per tal d’aconseguir governar el nostre país, les nostres ciutats, venen determinades per una referència clara que és que mitjançant la política podem transformar la societat.

Heu pensat què passaria si a la nostra ciutat hi hagués una alternativa de govern d’esquerres (on òbviament hi hauria d’estar el PSC) i CiU es quedés a l’oposició ? doncs jo crec que el primer que ho deixaria seria l’alcalde Recoder i després consecutivament la resta de regidores i regidors de CiU, be tots no, quedaria algun i alguna que encara creuen que mitjançant la política es pot condicionar el dia a dia de la ciutadania, a la seva manera és clar !!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord, Xavi, pero encara s'ha de transmetre a la societat, aquella idea de lideratge col.lectiu, aquella idea que per transformar la societat desde una perspectiva socialista, hi ha que fer-ho desde una pràctica politica molt solidaria, molt mostrant la feina de grup -democràtica i participativa- com a element diferenciador d'aquells que creuen en el lideratge "diví" on la ambició, la vanitat, son caracteristiques lloables. Transmetre que la ambició esencial es el canvi social ha de venir d'actituts politiques que elles mateixes tinguin incorporades aquesta mentalitat, aquesta ideologia. I ICV està molt a prop, pero encara hem de caminar mes en aquesta direcció. En aquest sentit no dubto del teu lideratge, ni de la teva voluntat...endavant!

Anònim ha dit...

Veig que de la situació de la Núria no en parlem

LLIBERTAT NÚRIA PÒRTULES!!!!!!

D'ESQUERRES DE DEBÒ???
PRIMER EMPRESONEN I DESPRÈS INVESTIGUEN

Anònim ha dit...

a tots i totes: Sabeu alguna cosa de la divisió de poders? Sabeu alguna cosa de competències, en un Estat de les "Autonomies" com l'espanyol? Sabeu qui aplica la llei antiterrorista? Sabeu quin ha estat el procés per inculpar la Núria?

Si sabeu la resposta, perquè sou molt intel·ligents, per què culpeu a la Conselleria d'Interior?

Anònim ha dit...

pq el vostre conceller s'ha negat a reunir-se amb la familia?

pq la investigació l'ha portat l'area central dels mossos d'esquadra?

pq son els vostres dirigents qui es diuen defensors dels més dèbils??

Unknown ha dit...

La veritat és que no m'agrada respondre a qui s'amaga darrera "mots" però com ja heu escrit vàries vegades en el meu bloc i, fins i tot heu provocat resposta per part d'un altre anònim us dic que d'aquest tema no coneixo els detalls però posar en dubte l'interès pels drets de les persones del conseller Saura crec que és anar massa luny, altra cosa és que tinguem lleis que si fós per nosaltres o no existirien o serien diferents però aquesta és la gràcia de la democràcia, o és que penseu que els governs han de representar una minoria, preparada o no, de la societat ?