16 de setembre 2007

Renoi quina setmana la que acaba !!



Vàrem començar la setmana amb el llarg pont cap a la Diada. Una Diada aquesta que per tots era esperada i que, com ja vaig escriure en el seu moment - ho publica aquesta setmana el Diari de Sant Cugat- ha estat un exemple clar d'escalfament de boques polítiques. Per començar però el dia 10 va acabar el termini per la presentació d'avals del candidat a cap de llista d'ICV a les properes eleccions al Congreso de los Diputados. En Joan ha rebut més de 200 avals, entre els quals hi era el meu, per tal de desenvolupar propostes polítiques catalanistes, d'esquerres i ecologistes a Madrid. Cal més presència de la nostra gent a Madrid per condicionar el govern socialdemòcrata de ZP (Jose Luis no ens fallis!!).

La Diada a Sant Cugat va comptar amb força presència de gent, no només de gent propera als partits polítics. Hi havia bon ambient a la Plaça Rafael Casanova de la nostra ciutat. Per fi hem desterrat la mala educació en l'ofrena i no s'han sentit ofenses contra cap dels col·lectius participants, com havia passat altres anys. Alguns s'han fet sortosament grans !!, ja era hora. Televisió de Sant Cugat en fa un bon seguiment i es pot accedir al programa especial en la seva web. Demencial la intervenció dels representants de CiU. Sentint en Bonastre i, òbviament, tancant els ulls, un podia pensar que qui parlava no representava una força que ha estat 23 anys al Govern de Catalunya. Una llàstima !, de fet, una estona més tard i amb un discurs institucional força equilibrat l'alcalde Lluis Recoder contradeia el co-president de la federació nacionalista ressaltant que no podem quedar-nos en els versos del poeta.

I hem seguit la setmana preparant el ple d’avui dilluns. Al final serà un ple “light”. Només alguns temes d'importància però que segurament comportaran poc debat al ple. La moció d'ERC per apuntar-nos a la plataforma “Un país, una bandera” que va més lluny que la darrera vegada que la va presentar el juliol de 2002. Veurem què passa avui, doncs en la darrera votació, en la que es demanava un fet assumible per la seva simbologia, com era que només onegés la senyera per la Diada, els tres partits d'esquerra hi vàrem donar suport, el PP hi va votar en contra i CiU es va abstenir !! Clar que en la d’avui ens demanen que aprovem contravenir la llei, que malgrat personalment no m'agrada, ens diu que han de conviure en els actes oficials els símbols de l'Estat Espanyol, de Catalunya i, en la nostra ciutat, de Sant Cugat. Veurem si els “partits seriosos” ens posicionem de la mateixa manera.

Dissabte, i per acabar, van passar dues coses que vull ressaltar. Per un costat es va desenvolupar a Barcelona la Jornada del “triangle de Mar Blava: l’esquerra que avança” com a espai de debat de l'esquerra ecologista dels Països Catalans. Hi van participar personatges polítics tant destacats com la diputada a les Corts Valencianes Mònica Oltra, expulsada ahir per EU !!, la consellera de Benestar Social del Govern de les Illes i representant del Bloc, Josefina Santiago; l’Àngels Candela, tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Elx, a banda dels nostres consellers i diputats, així com de’n Ricard Gomà amb una intervenció força interessant. Els mitjans, públics i privats, no s’han fet ressò és clar (només faltaria que algú veiés que hi ha alternativa al “pa nostre de cada dia”). Clar que aquests mateixos mitjans (tots sense exclusió) estaven concentrats en les disputes dins de CiU. Que si en Duran diu que de moment no vol que l’anomenin candidat no sigui cas que no li agradi el que li voldran fer defensar, algú es creu que no ho tenen parlat això ja?, que si els sobiranistes – que recolzen a Mas !!- volen prescindir d’UDC i, la darrera i amb foto !! escola d’estiu de CiU amb la comèdia de GALEUSCAT, amb els “socis” de PNV i BNG (no comento res de l’Imaz perquè és que no m’interessa en absolut el que faci aquest bon home o no) i que m’agradaria que algú donés explicacions, són els mateixos que la passada setmana van deixar “tirats” als grups parlamentaris catalans demanant la compareixença de’n Zapatero al Congrés per donar explicacions sobre el tema infrastructures, d’això se’n diu solidaritat nacional, sí senyor !!