19 de setembre 2007

Por el puente matagatos pasaron dos gatos...

Hola que tal? a què ve la frase del títol? Doncs al ple de dilluns d’aquesta setmana. Coses a destacar : retirada general de punts importants d’urbanisme. Tot el que havia d’anar, una vegada més i ja són...., sobre Can Monmany, La Floresta i Valldoreix res de res. A canvi nosaltres vàrem retirar la moció que teníem presentada ja per registre i que volia seure en una mateixa taula a tothom qui estava interessat en el desenllaç d’aquestes qüestions : Ajuntament (tots és clar!), EMD i veïns (tots també, no només els propietaris), i si calia, demanar que comparegués la Generalitat. Tot això amb una sola (be, dues) raons : desencallar l’assumpte i demostrar que aquí no hi ha mans negres que valguin, aquí només hi ha incompetència de l’equip de govern de CiU, amb l’ajuda inestimable dels seus “palmeros” (i ells/elles sabran qui són...). He dit que vàrem retirar la moció a la Junta de Portaveus de divendres 14 a canvi de que seiem en la mateixa taula per discutir els expedients l’ajuntament i l’EMD, què havia estat deixada de banda incomprensiblement (!!). Dels veïns ja no en dic res... encara espero que algú d’ells ens digui si li semblava be la moció o els plantejaments urbanístics que es fan pel futur del seu barri, nosaltres més no podem fer...

Només no va anar això? NO!!!!! Una moció de bandera (i mai millor dit) d’ERC batuda per una alternativa (s’ha de reconèixer que en Recasens es va escarrassar) de CiU, PSC i nosaltres que recorda l’aprovada el juliol de 2002, amb els vots del PSC, ERC i nosaltres i OH!! Atenció!! l’abstenció de CiU, en aquells moments en les mans de la dreta espanyolista (PP).

Debut del Joan, veure intervenció, (FELICITATS JOAN PER TENIR NOU BLOC!!!) que va fer allò que esperen molta gent de nosaltres: baixar el discurs polític a la vida quotidiana i al llenguatge comprensible del carrer : ESE ES MI JUAN!! I sobre un tema tant feixuc (sobretot pel Joly) com és el tancament del Compte General del 2006.

Es va aprovar també un recurs de reposició cap a PTOP per aprovar la Modificació Puntual del PGM al sector de Lestonnac (si algú vol informació al respecte cap problema : igual m’animo un d’aquests dies a explicar-ho) que en principi i després de la nostra participació en la discussió des de maig de l’any passat i també del PSC, creiem que és un bon negoci per la ciutat, com a mínim de moment. Aquí ERC va derrapar : després de votar favorablement l’aprovació inicial i provisional i no participar del debat públic sobre la qüestió, van i s’abstenen, clar que fins fa 5 mesos la seva portaveu era la Mercè Conesa...

Per acabar la resposta al títol del post d’avui. Jo vaig de vacances a un poble a 20 minuts de Fraga, es diu Chalamera (en parlaré més endavant d’aquesta zona) i allà em van ensenyar un joc que diu així : “en el puente matagatos mataron 2,3,4,(i així successivament) gatos i los mato el (aquí va un número dels que juguen el joc però posem pel cas que és el 3...) 3 (per lo del 3er tinent d’alcalde) BELLACO, i a continuació respon : MIENTES BELLACO !! i així segueix per anar eliminant als que juguen, doncs dilluns el BELLACO era en Jordi Joly. Quina aixecada de camisa! Resulta que porten a aprovació la venda (ells en diuen alienació) de dues propietats municipals : l’Impulsis del C/ de la Creu i les oficines del C/ Vallès. Aquesta venda s’havia pactat quan vàrem donar suport a la construcció del nou ajuntament que aniria destinada al pagament d’aquest... doncs no !! ara resulta que el pacte no val, que ja s’ha fet un pla financer, que no es poden lligar ingressos a despeses finalistes.... un rotllo que ens va portar sobre la marxa a nosaltres i el PSC a abstenir-nos en una qüestió que, en principi, era el que havíem acordat en el mandat anterior. Per cert : aquests edificis en el seu moment els vàrem comprar per 36 milions de Pessetes i ara els vendrem per 1,5 milions d’€... no està malament no ?