09 d’abril 2008

Avui entra en vigor la Llei pel Dret a l’Habitatge

Avui és un dia històric. Molts diaris no ho reflecteixen així però avui aquest país dona un pas més, i li queden uns quants encara, cap a una societat més justa. El Govern, com en d’altres camps, ha volgut que aquesta Llei plantegi la necessitat de que l’administració i els agents socials vegin l’habitatge com un dret i no com una situació indefinida a la que s’ha de donar resposta però que no és una prioritat.

Ahir em vaig quedar a seguir una entrevista - debat que va promoure la Mònica Terribas a “La nit al dia” titulada “Els sis mesos del Pacte Nacional de l’habitatge”, resultat de la que va fer el dia de la signatura del Pacte¡. Avui "noto" l’entrevista perquè va acabar a la 1 i mitja de la nit, però va valer la pena. Tothom va constatar que s’ha treballat de valent. Que ja han sortit les ARE (Àrees Residencials Estratègiques), que s’estan promovent els principals reglaments que desenvolupen la Llei que entra avui en vigor (el de condicions d'habitabilitat, el del registre únis de sol.licitants, el de promotors i constructors...) i que tothom sap quin és el seu marge de maniobra i les seves obligacions. Una entrevista que val la pena veure (només cal que cliqueu l'enllaç del títol de l'entrevista), trufada d’imatges dels sectors que des de la visió més alternativa critiquen la situació real de l’habitatge a Catalunya. Ni una sola imatge de l’altra realitat, la de la gent que efectivament accedeix a un habitatge de protecció oficial.

Em va fer gràcia però el final de l’entrevista perquè el “resum de percepcions”, el “sumari” de la Mònica Terribas era absolutament contrari a l’esperit i a la informació que s’havia donat per part de la secretària d’habitatge na Carme Trilla, però també pel President de la FMC, en Manuel Bustos que, per cert va aprofitar una de les seves intervencions per fer propaganda de la construcció de pisos a Sabadell de forma lamentable... i els representants dels constructors i promotors, així com de les APIS i els administradors de finques. Fins el punt que van haver de puntualitzar-li el resum i va haver de modificar-lo. Quina llàstima!. Per què malmetre públicament la feina que s’està fent? Per què afegir més elements negatius a l’angoixa que viuen per aquest tema molts dels nostres conciutadans? Per què ocultar les possibilitats reals, més en unes localitats que en d’altres, que te la gent en general d’accedir a un habitatge de promoció pública ?

Ja pot anar escrivint articles a l’AVUI sobre la importància dels mitjans públics de comunicació, quan ella és la primera que no respecta la feina que es fa des del Govern i és incapaç d’informar també de les coses que es fan be. No m’estranya que algunes persones li diguin “la TERRIBLES”.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hipocritas de debò!. NI ahir ni avui no als Transvasaments!

Paco Morales ha dit...

Hola Xavi, el primer que vull fer és dir-li a l'anònim que el que ha de fer d'entrada és donar la cara (o es que és un hipòcrita amb por) i després ja em parlarem.

En segon lloc estic d'acord amb la crítica que fas del programa de la Terribes. Jo crec que en un sistema democràtic ha de ser normal que els periodistes exerceixin la crítica, però que també la ciutadania i els polítics critiquin la seva feina. Nosaltres, a més, no podem perdre gaires coses, no creus.

Unknown ha dit...

amb aquest comentari aprofito per respondre als dos comentaris :

- anònim - franc tirador : a mi m'agrada veure la cara dels que m'insulten. Se que estic en una posició pública que permet que la gent buidi sobre nostre el pap però repeteixo : dóna la cara i digue'ns si seria millor una altra situació...
- Paco : no només podem perdre gaire coses sinó que crec que plantant cara a aquells/es que creuen defensar la professionalitat en els mitjans de comunicació i que només practiquen l'egolatrisme i la propaganda de les seves pròpies idees, podem fer "sortir de l'armari" als professionals que realment creuen que estan complint un servei públic però que no els deixen : sigueu valents/es !!