02 de juny 2008

Després de 20 anys comencem a planificar...

Quan fa un any d’aquest mandat es presenta el que serà el procés de discussió participada per decidir quins nous equipaments ha de tenir la nostra ciutat. Fa uns mesos aquesta no era una qüestió previsible per part de la responsable d’urbanisme. Quan se’ns va presentar el primer esborrany ni tan sols comptaven en passar aquest acord pel ple municipal, tan sols volien que féssim aportacions a un document que devien voler presentar, com fan habitualment, en un acte publicitari.

Doncs no ! “no hem passat per l’aro” i hem aconseguit que el pla d’equipaments no només passi per ple – estar per veure amb l’aprovació de qui – sinó que acaba de començar un procés de participació que hauria de condicionar l’esquema de l’actual govern municipal amb majoria absoluta de CiU. Aquest no serà només un debat tècnic, com alguns/es voldrien. Aquest serà un debat bàsicament polític, de prioritats ciutadanes.

El procés de participació aprofundirà i ampliarà una diagnosi feta a mida de l’equip de govern. Una diagnosi que bàsicament el que fa és donar cove als nostres governants enlloc de fer una anàlisi rigorós de les veritables necessitats d’una ciutat en continu creixement. Amb un horitzó de 100.000 habitants.

Un procés de participació on cal que la ciutadania s’impliqui per dos motius bàsics. El primer, per donar-li valor a la participació, no donem arguments a aquells que pensen que la gent vol que els governin i els resolguin els problemes NOMÉS, la gent – crec jo – vol dir la seva i ser còmplices de les decisions importants i aquesta ho serà. El segon, davant el pensament únic del govern, la diversitat de la ciutat i, sobretot, la necessitat de donar resposta amb equipaments públics a la gent que més ho necessita. No ens quedem a casa !!.

Aquest és un projecte de ciutat - encara que el mitjà públic per excel·lència ho silenciï exemplificat en la foto que acompanyo -. Poques vegades s’ha vist una imatge – aquest cop si a TVSC - amb el govern, l’oposició i agents ciutadans tant importants com la coordinadora d’entitats esportives, el consell de cultura, el de polítiques socials i la FAV – malauradament el govern no ha acceptat la proposta que les AMPA estiguin representades en la comissió de seguiment -, recolzant la posada en marxa d’aquest procés de participació. Us animo doncs a participar de forma activa. Del pla d’equipaments en tornaré a parlar, de motius segur que no en faltaran.