29 de setembre 2008

Cap de setmana mogudet… però familiar

Deu ni do quin cap de setmana.. vaig començar dissabte amb la “tertúlia obrera”,una experiència fantàstica. Cada mes ens reunim un grup d’amics i amigues a casa d’un/a per “tertuliar”. Fa 17 anys que ens reunim i ho fem recordant l’esperit dialogant i compromès de la Roser Riu que se’n va anar fa 18 anys. Pensava en ella dimecres passat quan anava cap a l’Ateneu de Cerdanyola a la reunió de debat dels documents de la convenció de gènere d’ICV. Allà en aquest espai és on d’una manera tonta la Roser va perdre la vida, la molta vida que tenia i que ens trametia.

Ahir, i aprofitant que la Mini tenia una festa d’aniversari, vàrem anar al cinema. La pel•lícula : “Vicky, Cristina, Barcelona”... un disgust, decebedora, un reportatge de la Barcelona freda, la ciutat de la minoria, aquella Barcelona que malauradament alguns volen vendre al mon. I ho dic amb tot el respecte al Woody, el Bardem, la Penélope i la resta d’actors i actrius. Sembla que han fet aquesta pel•lícula per cobrir l’expedient... una llàstima. No se si en Paul Newman hagués participat en una proposta així.

He canviat la música, be, el que he canviat és l’ordre. La primera cançó és de Chambao, del disc “Con otro aire” i la peça és “Papeles Mojados”, un reconeixement a totes aquelles persones que només per poder gaudir d’una millor vida perden la seva volen arribar a un mon millor. Un disc molt recomanat.

1 comentari:

Carles Rodríguez ha dit...

Hola Xavi!

Jo vaig anar aquest cap de setmana també a veure Vicky Cristina Barcelona i tinc una opinió diferent a tu.
Va agradar-me molt, des de principi a fi. És cert el que tu dius que els personatges formen part de la classe mitjana-alta de la capital, però jo em quedo amb la reflexió que Allen fa sobre l'amor i la vida en parella.
Saps el que vols, o només saps el que no vols? Et deixes portar pel cor, el cap o l'instint purament sexual a l'hora d'escollir amant?
Crec que són unes preguntes encertades per incitar a la reflexió i que no depenen de la classe social a la qual pertanys. Poden ser pensaments recurrents tant per una persona de Pedralbes com de Ciutat Vella.

Una abraçada!