14 de gener 2009

No canviarem conviccions per “bons” titulars

Ja començava a ser massa habitual el fet d’aguantar la campanya mediàtica que certs sectors del nostre país estan construint a l’entorn del nostre President i conseller Joan Saura i, les propostes que es fan tan des de les conselleries que dirigeixen companys i companyes d’ICV-EUiA com des del nostre Grup Parlamentari i des d’altres àmbits de governs, també locals.

Avui finalment però i després, haig de dir-ho també, d’haver-ho sospesat molt durant molt de temps, l’aigua ha vessat i la nostra portaveu parlamentària ha sortit al pas i ha llegit un comunicat que us adjunto en el que m’agrada ressaltar algunes afirmacions que comparteixo al 100 %, com la totalitat del text expressat en la roda de premsa al Parlament d’aquest matí.

“Però la nostra opció no és governar per fer-hi qualsevol cosa, a qualsevol preu. Sinó per desenvolupar-hi polítiques transformadores, per modernitzar socialment i ecològica el nostre país. Per millorar la vida de la gent, especialment d’aquelles persones amb menys recursos i més vulnerables. La vida d’aquells que no poden agafar un telèfon i canviar una llei.”

“A ICV només sabem governar des de la defensa dels nostres valors i conviccions. Ho fem quan el nostre president, avui Conseller, assisteix a una manifestació a favor de la Pau a Palestina. Exercint un dret que tants anys va costar d’assolir en aquest país, com és el dret a manifestar-se. En Joan Saura era a la manifestació per principis i per ètica. “

“Aquesta actitud del Grup parlamentari, dels nostres membres al govern i a les institucions, té com a resposta directa un assetjament polític i mediàtic que avui arriba a quotes que no podíem ni imaginar en el nostre país. Amb titulars que crèiem que la maduresa política i democràtica a Catalunya ens evitaria veure, amb comentaris més propis de l’acarnissament personal que de la discrepància política o ideològica. Actituds que hem vist arreu de l’estat espanyol on qualsevol cosa val per derrotar l’enemic però que no creiem possibles a Catalunya.”

Ahir per la nit veient el programa Hora Q, per cert, com trobo a faltar el programa de la Terribas... em vaig dur les mans al cap. Puc esperar-m’ho tot ja de mitjans com la Vanguàrdia i RAC1, i d’articulistes com en B. Culla, la Rahola o en Barbeta... tots ells i ella, conjuntament amb d’altres, les veus dels seus amos. Però que la Televisió Pública del nostre país, “la nostra” com els agrada dir els seus directius, digui en un programa informatiu – no en el Polònia – que les joventuts d’ICV es van encadenar a les portes del departament d’Innovació i Universitats per la qüestió palestina, es passar-se de la ratlla. Crec que avui en David Bassa, que és el periodista que amb tant poc rigor va afirmar tal notícia, declararà el seu error però el que hauria de fer és plegar.

Els mitjans públics tenen l’obligació d’informar, de permetre el debat plural també, però amb contrast i no, mai, desinformar. Perquè es tracta d’un servei públic que paguem entre tots. Vull felicitar també a en Josep Pérez Moya per l’actitud alhora ferma, responsable i intel•ligent que va demostrar ahir a l’entrevista que la Melero (no comment...) li va fer al mateix programa : quin assetjament el que va fer.

I per acabar : plantem cara i seguim ferms. Que no ens tremolin les cames quan els tremolen a la resta del Govern. En aquest sentit però vull també expressar el meu reconeixement al President Montilla per la seva fermesa en temes com el de les mesures contra la contaminació atmosfèriques, davant les afirmacions absolutament insolidàries i demagògiques del conseller Nadal – que el que ha de fer és centrar-se en posar en marxa més transport públic – i d’alguns alcaldes socialistes que sí els tremolen les cames llegint determinades enquestes.

No fem política per dir el que volen que diem sinó per defensar allò que pensem.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Et vas perdre els 59 segons d'ahir. La Rahola va insultar, increpar, faltar al respecte i mentir, vílmente, mentir, descaradament, mentir, interessadant, i tot en TV2.

Ja n'hi ha prou de mantenir aquesta gent a sou de l'erari públic. Que s'en vagin a qualsevol empresa dels seus col·legues que juguen amb cinisme amb el capitalisme i els drets humans.

Salut

Jordi