12 de febrer 2009

A mitja setmana, efectes roda TRAMVALLÈS

Aquesta setmana escric abans perquè deu ni do el que portem ja fet. Dilluns vaig tenir la possibilitat d’explicar als mitjans de comunicació, molt ben acompanyat,per cert, per la Marta Ribas, de Rubí, i la Maria López i el Valentí Nieto de Ripollet, la proposta del TRAMVALLÈS.

Els mitjans s’han fet un ressò important. Aquí teniu els links a l'AVUI+, El Punt i Ripollet.cat. El TRAMVALLÈS és una proposta de mobilitat per la comarca que ens engresca promocionar. És una proposta que es va començar a promoure des de l’ADENC i la PTP i que des del primer moment ICV li hem donat suport. En ple debat polític sobre el Pacte Nacional d’Infraestructures ara cal que els ajuntaments de la comarca i, finalment, el consell comarcal, es posicionin al respecte d’aquesta infraestructura que a diferència de les noves línies viàries com ferroviàries és un model de transport molt més sostenible des del punt vista social, econòmic i ambiental.

Aquest projecte no només ens engresca a nosaltres, sinó que també ha d’engrescar a la societat organitzada i a la ciutadania en general. Ho vàrem comentar a les dues rodes de premsa i ho repeteixo aquí també : cal que sindicats, AA.VV., agents econòmics,... li donin suport. És una infraestructura que tindria un termini raonable de construcció i un cost assumible pel Govern de la Generalitat i hauria de ser una prioritat, conjuntament amb la millora de les línies de bus i de la xarxa ferroviària a la nostra comarca (RENFE i FFGC). Esperem també que la resta de forces polítiques donin suport. A Badia ho van fer a la moció que vàrem presentar, a Barberà no. Estic segur que quan torni a passar per aquesta localitat s’aprovarà. Crec que el vot negatiu en aquell moment venia més determinat per la por al que és desconegut que no pas un vot reflexiu sobre el model de transport que volem pel nostre territori. Nosaltres la presentarem a Sant Cugat el proper mes de març i esperem el suport de tots els grups.

Us imagineu una rèplica de la xarxa de transport públic que avui ja tenen al Barcelonès i el Baix Llobregat a la nostra comarca ? us imagineu una línia de tramvia que possibiliti que la gent de Montcada i Reixac pugui anar fins a Sant Cugat, o que la gent que viu al marge dret de l’Avinguda de l’Estatut puguin agafar el tramvia per anar fins Terrassa, o que la gent de Badia i Barberà puguin anar fins a Sabadell sense baixar del vagó ? doncs això és el que proposem amb el TRAMVALLÈS!!