31 d’agost 2009

Renovem la il•lusió per Sant Cugat

Quan queda mig mandat per a les properes eleccions municipals voldria fer algunes consideracions sobre la situació política a la nostra ciutat i el paper que hauria de tenir l’esquerra en els propers dos anys.

M’arrisco a resumir el perquè d’aquests resultats en tres variants. La primera d’elles, la fortalesa de la marca Recoder. Del desconeixement, per part de la ciutadania, d’un candidat nouvingut al 99, s’ha passat a un alcalde –no pas un partit– que ha sabut projectar la seva obra de govern amb un potent aparell de màrqueting. La segona: la poca competència de la dreta santcugatenca, que haurà de fer un pensament si no vol acabar sent absolutament residual en una ciutat on té un espai polític important, com va demostrar en les eleccions de 1999. La tercera, i la més important per a la esquerra: no vàrem tenir capacitat per proposar una alternativa creïble a la proposada per Recoder. La suma de les candidatures d’esquerres no va transmetre la il·lusió per sumar la majoria políticosocial que realment existeix a la nostra ciutat.

Què proposo que fem d’ara endavant? Des d’ICV, tal com ho va aprovar la darrera assemblea local, hem insistit a la resta de partits en l’oportunitat de sumar esforços i energies i, anant més enllà de les parets de les respectives seus, compartir amb qui ho vulgui un projecte polític per Sant Cugat que realment engresqui a la gent. Nosaltres no estalviarem esforços perquè a Sant Cugat s’enceti un procés social i polític, amb l’ajuda dels partits d’esquerres, sense exclusions, que generi debat, idees i persones perquè una nova majoria política gestioni el llegat de l’alcalde Recoder.



La ciutat que ens deixa no es pot canviar, ni falta que fa, però si que es pot acabar, transformar i, sobretot, liderar d’una altra manera. ¿O és que tothom està satisfet de la qualitat dels nostres carrers i places, o de les estratègies en l’ambit del medi ambient, de la cultura, de la seguretat, de l’educació, dels drets dels consumidors, de la salut, de la participació, del benestar de la gent, de la promoció econòmica i l’ocupació de qualitat...? Recoder ha aconseguit posar en valor el nom de Sant Cugat, d’això també n’ha tret el seu legítim profit polític -seguirà sent aquell suposat “alcalde 100 x 100 Sant Cugat”?-. Ara cal que posem en valor a la gent, a tota la gent. Ho sabrem fer? Només des de l’esquerra plural podem donar resposta.

1 comentari:

Carles Rodríguez ha dit...

Totalment d'acord amb el teu anàlisi i amb la postura de l'assemblea d'ICV a Sant Cugat. A la gent que som de fora de Sant Cugat només ens arriba el que vol vendre la marca Recoder i, de moment, la imatge és positiva. Ara cal posar en valor a la gent i fugir de personalismes i lideratges més propis d'altres països amb tradició presidencialista. I això només ho podem fer des de l'esquerra. Com he reivindicat més d'un cop cal deixar d'"adorar melics" i mirar a un costat i l'altre, només així s'aconseguirà una ciutat qüotidiana i al servei de la gent i no només 100x100 de qualitat recoder (que amb perdó sembla un anunci de les rebaixes de carrefour).

Salutt!!