27 d’agost 2009

Pensàveu que me’n havia oblidat? (i 2)

I segueix...


3.- Aprovació inicial del Pla de Millora Urbana de Can Borrull : el desenllaç d’aquest punt em va saber especial greu. El mandat anterior varem aconseguir el concurs de tots els grups municipals per tirar endavant una modificació del PGM que era difícil i ens varem sortir. Uns més que altres varem dedicar el nostre esforç i capacitat de consens per solucionar el problema endèmic d’un barri amb pocs veïns però important des del punt de vista emocional i estratègic (entrada a la ciutat, pròxim a la riera de Vallvidrera,...).
A la darrera comissió informativa abans del ple ens van dir que parlarien amb els veïns per explicar-los el plantejament que portàvem al ple i sembla que estaven encantats amb la proposta però va quedar pendent un detall : el finançament i, sobretot, les fonts d’aquest.

Aquest tema no el va explicar el govern i, és clar, ens va tocar fer-ho a nosaltres al ple i per tant abstenir-nos de donar suport a un bon acord però que no sabem qui ho pagarà, i sembla que al govern ni l’interessa. Segurament perquè tampoc pensa executar-lo sinò només anunciar-ho, com ha fet en d’altres casos. Per tant, no va haver unanimitat, ni molt menys. No es garanteix la viabilitat del projecte. No sabem per exemple si es prioritzarà la construcció de la depuradora perquè no es segueixin abocant aigües negres a la riera. La nostra demanda explícita, i que va rebre l’acord dels veïns presents : garantir la viabilitat econòmica del projecte (dels 4 milions d’€) cercant l’acord dels veïns i d’altres organismes que puguin assumir els costos d’aquest projecte. El Govern en general i l’alcalde i la Sra. Conesa en particular, van preferir començar a caminar sols en aquest segon trajecte i el que es comença sense concretar acostuma a acabar malament.


4.- Proposta d’aprovació de l’Estratègia Local sobre el Canvi Climàtic. En el context de major sensibilització davant el problema del canvi climàtic, que també influeix en els compromisos, més que no en les accions en alguns casos, de les diferents administracions, el nostre ajuntament ha realitzat un procés de concertació per tal d’aprovar aquesta estratègia, com d’altres ens locals. No ens podíem quedar al marge d’aquest projecte i, de fet, hem participat de forma activa en el procés.

No podíem tampoc plantejar-nos un vot contrari perquè les propostes del document en general són positives. Però tampoc podíem no fer les nostres aportacions per millorar encara més el compromís. De fet varem ser l’únic grup a fer propostes. I us les resumeixo a continuació de forma breu perquè podeu accedir al document aquí.

El compromís per tal de promoure la redacció d’una ordenança que contempli la instal•lació d’energia fotovoltaica als edificis, la introducció de vehicles sostenibles en les concessions municipals, el foment d’un acord metropolità per l’extensió del bicing, l’aposta clara pel ferrocarril sobre el vehicle privat en el planejament de les noves infraestructures, el compromís en definir nous espais naturals a preservar i la participació de la ciutadania en el disseny i la gestió dels residus són arguments més que suficients per sumar el nostre vot afirmatiu al consens municipal.


Per acabar : CiU va votar en contra de la moció que demanava la millora de la sala blava del PAV 3, que utilitzen els i les practicants d’arts marcials però també diferents col•lectius (gent gran per exemple) per fer activitats físiques, una pena...Varem recordar el compromís d’arranjar el pàrking de davant el CAP de la Mina (se li pot dir així perquè ens cobren per aparcar-hi) que varem
aconseguir el febrer d’aquest any: sembla que l’arranjament serà a l’octubre. Hi va haver brometa sobre un tema seriós com és el paper d’alguns càrrecs de confiança de l’ajuntament, als que se’ls contracte sense saber perquè, només per interessos de partit. El cas del Sr. Quintana és un cas flagrant d'inflació de càrrecs de partit al nostre ajuntament. Segur que serà tema en aquest inici de curs...

foto de cugat.cat

noticia cugat.cat sobre pla vs. canvi climatic

noticia TVSC sobre Can Borrull

noticia cugat.cat sobre Can Borrull