24 d’agost 2009

Pensàveu que me’n havia oblidat? (i1)

Doncs no, però la meva marxa de vacances va ser tan precipitada que no vaig tenir temps de fer la ressenya del darrer ple del curs. En un altre apunt, espero que aquest curs –i cada any ho dic i no ho aconsegueixo- escriure més regularment, faré alguna valoració polític-emocional del viatge.


Sobre el ple ressaltar la declaració institucional a favor de dedicar un carrer o plaça a Vicenç Ferrer i demanar que li atorguin el Premi Nobel de la Pau 2010, l’aprovació dels documents del Pla de Protecció Civil de Sant Cugat –que anaven amb retard...-, l’elecció de la Jutgessa de Pau substituta que serà l’Anna Ma. Osa, diversos punts d’urbanisme sense importància i també d’economia.


Vull però ressaltar d’aquest ple quatre punts importants :


1.- Moció del nostre grup, un cop més i darrer, per tal de millorar i potenciar els serveis de manteniment de la ciutat. Quan demanen que l’oposició sigui constructiva ho som, fem propostes com ara que hi hagi informació i participació de les AA.VV. en la definició dels plans de manteniment de la ciutat, que hi hagi una diagnosi de la situació del clavegueram i dels col·lectors i un pla director d’aquest, i un pla de manteniment de la ciutat. El govern no està d’acord en la proposta i ens la tomba. La sorpresa és que el PP també es va abstenir, suposo que per síndrome d’Estocolmo... l’argument de CiU : que ja tenen feta la diagnosi i el pla, per tant el nostre grup el que ha fet immediatament és demanar-ho. Si no el tenen, em temo que serà així, no entenc la seva postura !


2.- Aprovació de l’avanç de la Modificació del PGM de la Torre Negra. Comença un llarg camí altra vegada, la ciutat –la majoria perquè el PP s’ha quedat sol a l’altra banda- ho te però clar. De bon principi l’informe de sostenibilitat ambiental posa en valor allò que volem preservar no només Sant Cugat sinó el país, ressaltant l’aposta del Govern en incloure la TN en el Parc Natural de Collserola. També varem aplaudir la valentia de l’equip de govern en esborrar els vials que hi ha planificats actualment i plantejar un tancament de ciutat amb un vial de dos carrils (un per banda), respectuós en principi amb l’àmbit a preservar i que ha de tancar definitivament la ciutat. Varem defensar però la posició que ja en el seu moment varem defensar i és que ens quedem curts amb el plantejament que fem. Devem preservar també l’àmbit del Turó d’en Lluc i Can Vasconcel. No te sentit avui, potser si fa 10 anys, que àmbits amb la mateixa figura de planejament quedin fora d’un sector que és continu, només per estratègia jurídica. Penso que en aquest sentit l’equip redactor és poruc, preservar aquests dos àmbits de la dreta de la Rabassada, és fer encara més ferm el compromís de la nostra ciutat en la preservació dels espais naturals que ens envolten, guanyant a més arguments davant d’aquells que segueixen la seva lluita judicial, legítima, contra els interessos col·lectius.

Seguirà....


aquí teniu una mostra d'algunes situacions "anòmales" del manteniment de la ciutat

aquí teniu el seguiment del ple per part de cugat.cat

aquí podeu seguir el mateix a TVSC

foto de cugat.cat