14 de juliol 2009

Finançament i responsabilitat

Bones noticies pel nostre país. Es confirma que quan tots remem cap el mateix rumb les coses van be. Al Govern de Catalunya no li ha tremolat el pols en aquest darrer any de dates confuses i ha aguantat amb fermesa per finalment aconseguir el millor finançament que mai ha tingut Catalunya. Més de cinc vegades millor que el que va aconseguir CiU en el seu vodevil al Majestic amb el aleshores president espanyol Aznar. I és que CiU ha preferit aquesta vegada anar contra el Govern enlloc d’anar a favor del país. I no ho han aconseguit. En aquest procés de negociació de govern a govern, per tant bilateral malgrat alguns vulguin confondre’ns i no partidista, ha guanyat Catalunya. Cap partit pot arrogar-se l’autoria de l’acord i tots els grups que donem suport al Govern en som igual de responsables.
M’agradaria saber que en pensen personatges com Pujol o Roca del posicionament dels seus hereus. Avui malauradament l’alcalde Recoder, vist per molts com polític responsable i centrat, ha sortit defensant la mateixa línia estratègica que en Mas i Puig. S’han quedat sols, be, s’han quedat amb el PP. El PP denunciant l’Estatut i ells denunciant el finançament. No seran però tant valents, per alguna cosa serà, de denunciar formalment aquest finançament, perquè saben que és el millor que podíem aconseguir amb l’Estatut a la ma.
Perquè serà que CiU, partit que es diu de govern, no és responsable quan toca?, no em val l’argument que avui brandava el regidor Puigneró a la tertúlia de cugat.cat : “hem votat la LEC”. La LEC l’han votada no per defensar el país sinó per defensar els sectors socials que ells representen. Malauradament, també en aquest cas, l’esquerra cerca el consens.
Com ho hem fet a la nostra ciutat en els darrers 10 anys, aniversari que ara celebra CiU i, sobretot, l’alcalde Recoder. En els grans temes de ciutat hem estat al costat del govern, amb fermesa i sense xecs en blanc. En la defensa de la preservació de la Torre Negra, defensa que tornem a encetar en el proper ple. En el nou creixement de Sant Cugat, introduint millores que sense la nostra aportació, i la del PSC, no haguessin existit. Donant suport a un pressupost municipal quan més ho necessita la ciutat, davant d’una crisi econòmica extraordinària i per tal de fer un pressupost que posa de relleu les polítiques socials i de reactivació econòmica.
S’han quedat sols. Ni els agents econòmics més propers a les seves tesis els han fet costat. Crec que ho pagaran car. Mentrestant el Govern ha demostrat cohesió i voluntat de seguir desenvolupant polítiques de progrés pel nostre país.
Felicitem-nos doncs. Pel bon finançament i pel bon govern.
Us adjunto link a un article d'interès :

- Jordi Sánchez a El Periódico
-