29 de juliol 2010

El PP no respecta Catalunya


Ho dèiem ja durant la llarga espera de la sentència del Tribunal Constitucional sobre el recurs presentat també pel PP a l’Estatut de Catalunya. El PP va portar el que no va guanyar democràticament ni al Parlament ni via referèndum a la que avui s’ha convertit ja en tercera cambra – el TC - . I va denunciar articles que el mateix partit havia votat en altres territoris, com a Andalusia i País Valencià, que com havíem avançat seguien l’estela deixada per Cataluny
a amb el nou Estatut d’Autonomia. S’ha de tenir barra !.


Ahir però va tornar a donar-se una altra situació lamentable per part del PP – i no poso la “Cperquè no mereix portar-la aquell que menysté la sobirania d’un país i les seves institucions -. Com tothom sap l’esforç de molta gent va fructificar en guanyar la votació a favor de la ILP per tal de prohibir les “corridas de toros” al nostre país. la ILP promoguda per la gent de Prou! és la primera iniciativa ciutadana que passa el tràmit parlamentari amb el vot positiu de la majoria de la cambra. Una iniciativa aquesta que ha permès portar el debat sobre els drets dels animals i la seva tortura en un espectacle a la cambra representativa de Catalunya, que ha escoltat a persones enteses en aquesta qüestió tant dels sectors anomenats “animalistes” com dels sectors “protaurins”.


El PP, així com C’s, alguns diputats/des de CiU i la majoria del grup socialista – amb honroses excepcions – van perdre la votació en un dia històric i, quina va ser la resposta del grup popular ?, doncs que portaran – la seva candidata a les properes eleccions al Parlament ho portarà personalment – un projecte de llei al Congrés perquè la “fiesta” es declara patrimoni nacional i, per tant, no es pugui prohibir a cap indret de l’Estat.


Lamentable, vergonyós, com es pot menystenir d’aquesta manera la voluntat sobirana del que diuen que és el seu Parlament. És menyspreable que allò que ells mateixos van promoure fa 19 anys a les Illes Canàries i que van aprovar, avui ho combatin a Catalunya. A qui volen enganyar ? a què juguen ?.


És evident que el PP a mesura que s’acostin les eleccions al Parlament no dubtarà en trencar la convivència i la cohesió social al nostre país per tal de guanyar vots a la resta d’Espanya. En el fons tant els fa el resultat aquí. Si fos per ells ens traurien tota l’autonomia que tenim – en contra del que desitgen molts governants del seu partit en altres comunitats autònomes - .


Però què es pot esperar d’un partit que avui defensa la sacrosanta Constitució Espanyola quan entre els seus hi ha qui va votar en contra, o què es pot esperar d’un partit presidit de forma honorària – te collons la cosa ! – per un ministre franquista que encara avui no s’ha penedit d’haver-ho estat.


En aquest post podeu trobar en vídeo la intervenció endolcidora i alhora exigent del nostre diputat Francesc Pané en el debat de la ILP.