06 de setembre 2010

Consell Nacional històric i emocionant

Així va ser i per molts motius. Dissabte estrenàvem oficialment la nova seu central d’ICV com a Consell Nacional. Una seu situada al Gòtic Sud, al passatge del Rellotge, al costat de la Plaça George Orwell. Amb aquesta ubicació ICV segueix compromesa amb la ciutat vella, aquell espai que alguns utilitzen per fer batalla política i altres per reconèixer alhora la diversitat del cap i casal, els seus conflictes i les seves fortaleses. Com deia al final la presidenta del Consell, la Imma Mayol, començar amb bones vibracions és bon auguri pels nous temps que ens esperen, l’estat d’ànim també depèn dels espais i aquest, la nova seu, és una nova casa que ens fa il.lusió estrenar, que és acollidora i funcional, lluminosa i moderna, un nou espai per celebrar els futurs grans èxits.


I parlant d’èxits: el primer haurà de ser a les properes eleccions al Parlament. ICV està fent els deures. El proper 18 de setembre tancarem la nostra proposta programàtica, treballada durant els darrers mesos amb la nostra gent, de forma oberta i participativa, i compartida amb tothom que vol que al nostre país es segueixi transformant tot allò que no ens agrada, reforçant la cohesió social i garantint que les properes generacions trobin un país millor que el que ens han deixat. En aquesta llarga cursa cal contraposar projectes i no només titulars informatius. Caldrà veure que proposen la resta de forces polítiques i que la gent triï la millor opció.


Dissabte també varem aprovar la nostra primera proposta de noms per encapçalar la candidatura. Als caps de llista de les quatre circumscripcions, triats ja a les primàries d’abans de l’estiu, que representaran a la nostra coalició a la propera campanya, es sumen, ens sumem, les diferents persones que ICV creu que podem representar la nostra organització de la millor manera al Parlament de Catalunya. I aquí faig diverses consideracions. La primera és que a ICV hem realitzat un canvi de líder d’una forma envejable, sobretot per la resta d’organitzacions polítiques, amb generositat per part d’aquell qui ha guiat a la nostra organització des de gairebé la nostra desaparició – a l’any 99 molts ens donàvem per morts – fins la constitució d’un govern d’esquerres i una progressió que ens ha fet passar de tenir 5 diputats/des als 12 d’ara


La segona és que amb la proposta de noms reconeixem la tasca feta en els darrers anys pel nostre Grup Parlamentari. No és que sigui continuista sinó que garanteix una feina honesta i competent. Heu pogut seguir-la segurament als mitjans de comunicació però per si de cas aquí us l’adjunto amb les nostres trajectòries. I dic nostres perquè, i aquí va la tercera consideració, tinc l’honor d’haver estat triat per anar en un lloc destacat de la llista. La proposta de la meva organització territorial, del Vallès Occidental, ha estat reconeguda i m’han escollit com a número 9 de la llista d’ICV. I em fa molta il·lusió, perquè m’apassiona la política i és al Parlament on aquesta arriba a la seva màxima expressió. No amago que m’encantaria ocupar un escó al ple que surti de les properes eleccions, com a desig personal però també perquè voldria dir que ICV hauria obtingut uns excel·lents resultats.


El darrer diputat vallesà de la nostra organització va ser el malaguanyat Antoni Farrés, un repte per qualsevol dels que militem a la nostra comarca. Una comarca la nostra que representa avui la segona més habitada del país amb gairebé 900 mil persones, amb grans pols socials i econòmics, que ha esdevingut un dels espais estratègics catalans. Les polítiques que s’hi facin comportaran unes conseqüències diferents depenent de la perspectiva que les guiï. I és evident que una mirada roja i verda, que m’agradaria representar, ha de comportar més benestar, millors serveis, més i millor transport públic, millors equipaments sanitaris, educatius, universitaris,... debats polítics tots ells que no poden deixar de banda la veu d’ICV que defensaré en la propera campanya i espero que en la propera legislatura allà on es prenen les decisions més importants del nostre país.


Qui viu a la nostra comarca haurà d’escollir entre els Recoder, Rull, Coromines, Sanglas,... i altres que encara avui no coneixem (els representants del PSC i el PP no estan escollits) i aquest que escriu aquest post. Les nostres trajectòries i les nostres actuacions polítiques ens descriuen, les nostres propostes de futur ens diferenciaran. Espero comptar amb la confiança d’una part important de l’electorat vallesà que ajudi a fer un nou pas endavant de la nostra organització a nivell nacional. El Vallès s’ho val, el país ho necessita.


Aquí teniu la noticia sobre la candidatura a les nostres webs i a diferents mitjans :