09 de novembre 2010

Reivindiquem amb orgull el govern d’esquerres

Són temps de propostes però també de balanços, de passar comptes. Aquesta hauria de ser una pràctica habitual en una democràcia avançada. Però sembla qei hi ha que li molesta que qui ha governat en els darrers set anys Catalunya faci repàs del que ha aconseguit fer, doni compte del que ha complert del compromís adquirit, amb la ciutadania i amb qui li ha donat suport des del Parlament. El President Montilla feia balanç del Pla de Govern fa uns dies i rebia crítiques dels partits de l’oposició pel seu caràcter electoralista. En tot cas, el màxim representant del govern d’Entesa va explicitar que s’havia complert amb més del 90% del Pla de Govern, autèntic full de ruta que ha acompanyat el Govern de Catalunya en aquests darrers 7 anys.

El que sembla estrany en tot cas és que després d’aquest formidable balanç, malgrat la ingrata situació de crisi que viu el país, no serveixi perquè qui ho ha fet possible expressi la seva voluntat en persistir en aquesta direcció. Els càlculs electoralistes d’uns i les estratègies de curta volada d’altres comprometen que en aquest país es puguin seguir fent polítiques de cohesió social, de respecte ambiental, d’equilibri territorial, d’enfortiment nacional i de la nostra democràcia.

Nosaltres som clars en aquest aspecte. No permetrem que governi la dreta si hi ha una alternativa de govern. Ho faria PSC i ERC ?, estaria be que fossin clars. I no ho permetrem perquè no resultaria un canvi pel país sinó una involució. En les properes eleccions ens juguem molt, el 28N direm com volem sortir de la crisi, si ho volem fer amb la nova economia – aquella que es basa en l’enfortiment de l’Estat de Benestar, l’educació i l’economia verda – o amb l’economia del totxo i la basada en baixos costos laborals, la vella economia. El 28N direm si volem tornar a les polítiques de transvasaments – CiU proposa en el seu programa encara el del Roine – o l’enfortiment de la nova cultura de l’aigua, promoguda pel Govern català i de referència europea. El proper 28N direm amb el nostre vot si volem seguir millorant els nostres barris – més de 100 ho han fet en els darrers 7 anys -, facilitant el dret a un habitatge digne i de qualitat – els recursos en aquest àmbit han augmentat un 50% en els darrers quatre anys – o creant més places d’escola bressol – més de 40 mil creades des del 2004, s’ha passat del 44% al 64% en places públiques -.

D’això estem parlant aquests dies. Malgrat alguns vulguin desviar l’atenció el que cal és explicar a la ciutadania el nostre programa. Siguem clars més enllà dels eslògans electorals que resumeixen les nostres campanyes. Volem que amb els diners de tothom es segueixin pagant escoles d’elit ? o les mútues privades ? o que qui més te encara pagui menys ? o que torni a morir més gent al voltant de l’àrea metropolitana només per arribar 5 minuts abans en el seu cotxe? Volem noves autovies o més transport públic ? aquests són veritablement els temes que preocupen a la gent i això és el que expliquem i explicarem aquests dies.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Me n'alegro que, entre tots, reivindiquem el Govern d'Esquerres, perquè ha fet feina i n'ha de seguir fent. Convido a tothom qui vulgui a llegir el meu balanç al meu blog

http://dominguezireig.blogspot.com/2010/11/el-govern-dentesa-7-anys-de-progres.html