08 de gener 2011

Atenció : deixin sortir abans d'entrar !

A la tertúlia de cugat.cat del passat dimarts varem analitzar el canvi al capdavant de l'alcaldia de la nostra ciutat. No va participar cap representant de CiU, van sobrats ja aquests convergents....o potser és que estan cansats amb tantes sorpreses i emocions....

Per primer cop a la història de la nostra ciutat tenim alcaldessa, i més tenint en compte que a diferència d'altres indrets del país quan el Monestir manava els destins del nostre poble el lideratge era masculí i no pas d'una abadessa. Ja veieu: alcaldessa, abadessa i Conesa rimen tot i que com molt be deia l'Andreu Freixa d'ERC el final de les dues primeres paraules és sord i el de la darrera és sonor.

L'acte del passat 28D és el colofó d'una crònica avançada, ja ho havíem dit en repetides ocasions, feia temps que el Sr. Recoder havia passat del “100x100 Sant Cugat”, del "100x100 alcalde" al “100x100 Recoder” i és una bona noticia per la ciutat que qui la lidera, la nova alcaldessa, només es dediqui a això que ja de per si dona per dedicar-hi totes les hores del dia. En el darrer any i mig el Sr. Recoder ha fet campanya personal per acabar sent conseller de PTOP, un premi a tota una cursa que ha anat en perjudici del lideratge de la ciutat que, al final, era la seva obligació. Després de proclamar als quatre vents que només es dedicaria a la ciutat ha convertit el darrer any i mig en el “Recoder Tour”, faltant doncs a la promesa feta en la campanya del 2007, i així ho manifestava en les seves banderoles, les mateixes en que s'amagava el logotip de CiU, i que havia de ser un compromís 2007 – 2011.


En el darrer any i mig el “Recoder Tour” ha viatjat per tota la geografia catalana, presentant el seu llibre i el que va escriure a quatre mans amb el Jordi Joly i portant la “bona nova” d'Al Gore sobre el que s'ha de fer per combatre el canvi climàtic als nens i nenes, avis i àvies,.... segurament aquest és el seu millor currículum per servir-li en safata la conselleria de “territori i sostenibilitat”. Penso però que aquesta és una mala manera de fer política però cadascú fa el que li sembla amb les seves paraules, no ?.

Ara caldrà però que la nova alcaldessa, que està al govern des del 99 i, per tant, no li ve res de nou i més tenint en compte que la major part dels temes que passen per ple portaven la seva signatura, aprofiti el temps que li queda fins les properes municipals per tancar el mandat de la millor manera possible. Com ? Doncs pot començar per reduir l'estructura política, proporcionalment de les més altes dels municipis més importants. El fet que alguns càrrecs electes i eventuals hagin estat cridats a més altes responsabilitats ho hauria de facilitar. He llegit avui que la Mercè serà vicepresidenta de la Diputació també com en Recoder, una bona noticia que significa un estalvi per la ciutat i, de pas, un millor sou per ella.... tot i que veient el darrer conflicte amb el Miquel Quintana no m'espero res de bo en aquest àmbit. Que hagin tingut un càrrec de confiança 20 mesos apartat em sembla surrealista a part d'impresentable.

Comença també el nou curt mandat amb baixes importants, la Carmela Fortuny, per mi la única representant de l'ala progressita de CDC, se'n va a l'ICASS, en un moment certament difícil per gestionar aquesta responsabilitat, li desitjo la millor de les sorts, que ho serà també per les persones que reben la seva atenció. I marxen també persones clau de l'aparell de l'ajuntament com eren el gerent Pau Villòria i la cap de personal Teresa Prohias, que estaven empatanegats en la negociació amb el personal municipal que tot i passar desapercebuda per la majoria de mitjans pot suposar un conflicte laboral greu. El regidor de seguretat i relacions institucionals Xavier Martorell compaginarà aquesta feina amb la de director general d'anàlisi i prospectiva a Presidència, una combinació difícil però que esperem que sàpiga gestionar.... el que sí és segur és que no es podrà presentar en la propera llista de CiU pel seu nou càrrec al govern. No se si hi haurà més nomenaments, els canvis de totes formes no m'agraden massa, però és el que hi ha, haurem d'estar atents als futurs moviments que seran més d'anar al tran-tran fins les eleccions que altra cosa. Tindrem nous regidors en el proper ple, veurem també fins on arriba la pedrera de CiU a la ciutat un cop l'entrenador Mas ha cridat uns quants de Sant Cugat “a escalfar”. Deixin entrar abans de sortir!!