10 de març 2012

I a sobre hem de callar?


Recupero el lema amb el que es va presentar la nostra coalició a les darreres eleccions generals perquè ve a tomb dels moments convulsos que estem vivint. En les darreres setmanes milers de persones s’han manifestat des de diferents fronts contra les mesures aplicades pels governs espanyol i català. El mantra repetit des de les files conservadores en els diferents nivells institucionals de que hem de fer penitència dels abusos comesos via reducció del dèficit te cada dia menys adeptes. Reconeguts acadèmics i responsables d’institucions internacionals han començat a virar el posicionament perquè les retallades venen a ser com fer-li una sagnia a un malalt,com es feia a l’edat mitjana. Fins i tot els darrers moviments de Mas i Rajoy van en direcció contrària a la màxima que la millor recepta és reduir el dèficit perquè són conscients que ens porta a l’abisme de la recessió.

La fórmula ha de ser ben diferent i per això cal alternatives polítiques però sobretot socials. I “haberlas haylas”!!. Li hem de fer veure a la majoria política del PP que davant seu te una majoria social que no vol que el país vagi cap a on ens porten,amb l’ajuda inestimable,com sempre que es tracta d’interessos econòmics dels poderosos,de CiU,que entre bandera i cartera sempre prefereix cartera. Tant el PP com CiU són valents amb els febles i porucs amb els poderosos. Les reformes que s’estan promovent des dels governs ens porten a tirar enrere anys de lluites polítiques i socials. Les mobilitzacions serveixen encara que des de diferents àmbits polítics,econòmics i mediàtics s’entestin en criminalitzar qui no es resigna i s’enfronta pacíficament als poders públics.


Aquesta setmana s’ha debatut al Congrés sobre la dació en pagament a proposta d’ICV. La resposta del ministre de Guindos ha estat la promesa d’un codi de bones pràctiques pels bancs,una contradicció si es vol després dels comportaments totalment mancats d’ètica de la majoria d’ells. Però algú creu que si no fos perquè milers de persones han plantat cara als desnonaments aquest tema tindria resposta,molt limitada això si,des del PP?. Totes les vagues generals han tingut resultats positius de la mateixa forma que moltes de les conquestes que avui ens volen manllevar han estat fruit de la mobilització social i política.

Ens retallen drets bàsics com la sanitat,l’educació i l’habitatge. Encareixen el transport públic i l’accés a la universitat. Retallen la funció pública i els sous dels qui hi treballen. Faciliten els acomiadaments i precaritzen l’ocupació. I a sobre hem de callar?. 

Aquest article ha estat publicat el dijous 8 de març a cugat.cat