25 d’abril 2007

Participació? Si, gràcies !!


Comencem la recta final de campanya cap a les eleccions municipals. La veritat és que estic més que satisfet de com estem fent les coses a ICV-EUiA. El fil conductor de la nostra proposta serà el del foment de la participació REAL. I què vol dir això ? doncs algunes coses importants. En primer lloc que hem de fer de la campanya un compromís de treball futur de la nostra gent amb la ciutat, no s’acaba tot amb les eleccions i a l’endemà la nostra coalició, tothom que formem part de la llista i la resta de gent que no hi són però que ens acompanyen amb la seva empenta, ens comprometem a ser les “antenes” d’ICV-EUiA a la ciutat per fer dues coses bàsicament : escoltar i donar comptes. Tant si estem al govern com si no. I ho farem d’una forma regular i amb un format que plantejarem durant aquests propers dies : les tertúlies informals de carrer.

En segon lloc que promourem la PARTICIPACIÓ SOSTENIBLE, assegurant que tothom te dret a participar en les preses de decisions més enllà dels conductes administratius i legals que, en la nostra ciutat estan més que viciats. Ahir a la nit ens vàrem trobar el Jaume Massanés i jo mateix amb la junta de la FAV i ens hi vàrem comprometre. És molt important que ens els processos de presa de decisió col•lectiva es reconeguin les possibilitats de cadascú en aquests fent possible la participació real garantint que en tot moment podem parlar de forma tranquil•la en nom de qui representem.

Exemples concrets : tota la informació a discutir s’ha de facilitar quan es fan les convocatòries, que han de ser fetes amb una antelació tan raonable com que tothom pugui fer una reflexió sobre el que s’ha de discutir; ens aquests processos s’ha de garantir també la participació en la diagnosi, en els plans d’actuació i en el seguiment, fent possible la valoració objectiva amb indicadors; essent transparents per exemple en la informació sobre els pressupostos, que no poden donar-se associats a partides poc entenedores sinó amb projectes amb noms i cognoms i donant compte de la seva execució.

Sant Cugat te molts reptes per davant, dos dels que em semblen més importants són la cohesió social i la garantia d’uns serveis públics de qualitat. La primera es pot garantir en tant en quan garantim l’enfortiment del teixit associatiu i la participació n’és una eina primordial. La segona vindrà determinada per un pacte ciutadà d’equipaments, qüestió aquesta que no han estat capaços de tirar endavant des de l’equip de govern actual, de forma absolutament irresponsable, i que nosaltres ens comprometem a aprovar de forma prioritària i amb la participació de tothom que vulgui.

5 comentaris:

una mica de moltes coses ha dit...

Nomes volia comentar-te que les passades eleccions vaig rebre algun e-mails i trucades de la radio i premsa, degut a que visc a Sant Cugat, em dic Xavier Boix i el meu telèfon apareix a les pàgines blanques de Telefonica :)

Segurament per dir-me igual que tu, ja no em podré dedicar a la política, hehe.

Apa, salutacions, si rebo alguna trucada o e-mail, vols que els redirigeixi a algun lloc? :)

Josep C. Canut ha dit...

Hola, Xavi.
Per fi tornes al blog, noi, ja era hora, que ens tenies intrigats.
Espero que no estiguis en la recta final de campanya, sinó en la de precampanya.
Sobre les trobades de carrer dir-te que ho vaig intentar al barri fa uns 6 anys i la cosa no va anar malament del tot, així que fent-ho des d'una formació política, enlloc d'una AAVV, suposo que anirà millor.
Només afegir-te una cosa: demanar-te, com ho he fet i faré als altres partits i candidats, que doneu garanties de que el que és promet avui és farà demà. Ja saps que l'emperador té bona pràctica en fer tot el contrari.
Fins aviat, i bona sort.

Unknown ha dit...

Ostres Xavier!! quin mail tens per enviar-te les meves dades per si algú et truca ? pel que fa a la política no pateixis, segurament seria divertit i tot no creus ?

una mica de moltes coses ha dit...

Tens alguna manera de fer-te arribar un missatge amb la meva adreça de correu electrònic? No soc massa partidari de posar-la públicament en un comentari del blog.

Unknown ha dit...

et dono l'adreça del Grup Municipal d'ICV : icv-ea@santcugat.cat, gràcies !!