09 de setembre 2007

Vivenda.. ui, ui, quina por !!

No tinc cap mena de dubte que el Govern vol el millor pel nostre país. No tinc cap mena de dubte que el nostre conseller d'Habitatge, el company Cesc Baltasar vol tirar endavant la solució a la preocupació més important de la nostra societat, l'accés a l'habitatge però : per això cal un pacte amb la patronal de la construcció que limitarà la possibilitat, novedosa en el nostre Estat, d'introduir habitatge públic en les promocions que es facin en sol consolidat a les que es facin sobre més de 5.000 m2 en lloc de sobre 2.000 com es proposava al principi ? Existeix la possibilitat de promoure nou habitatge en espais tan considerables ? Val la pena un pacte amb qui segurament seguiria construint igual perquè una part de l'habitatge que facin de protecció oficial el gestionin ells (!!)? Cal un pacte nacional amb el vot de CiU ? Perquè ? És que les polítiques de CiU van dirigides a la solució del problema ? Ells ho farien si fossin al govern ? O ho fem perquè algú estigui tranquil ? Perquè els grans pactes siguin realment nacionals ? Jo crec que seran nacionals si solucionen els problemes de la majoria, representada de forma considerable al Parlament per qui dóna suport al Govern i, per aquells, molts, que no han anat a votat perquè estan decebuts amb aquells de qui esperen que no dubtin tant davant temes tan transcendentals com el que ens ocupa. D'altra banda em preocupa que la UGT posi pegues a que l'habitatge de protecció oficial de compra es pugui transmetre a partir dels 30 anys i no dels 90 com es proposava al principi per part del Departament, això no vol dir que no es pogués vendre abans però havia de ser a l'administració, al col·lectiu que ha fet possible que aquella persona accedís a un habitatge en unes millors condicions, ah ! Però des de la UGT defensen que els treballadors també tenen dret a especular, vaja !! potser que es centrin en altres temes més importants, no us sembla ?

2 comentaris:

Antoni Puig Solé ha dit...

Felicitats Xavier. Encara que de moment no tinc una posició clara sobre els continguts del pacta, crec que les teves opinions son valentes i interessants.

Josep C. Canut ha dit...

Hola, Xavi. No sóc gaire entès en política d'habitatge, però crec que el pacte nacional no és res més que continuar volent desviar les mirades del problema de fons.
I és que no crec que l'accès a l'habitatge sigui el problema més greu que té la gent: crec que la manca de recursos econòmics per tenir aquest habitatge digne és el veritable problema de fons.
Pel que fa a l'especulació, s'hauria de lluitar en contra de la mateixa i deixar d'afavorir-la. Però si això no és fa, com a mínim, que pugui jugar tothom, no?