28 de gener 2008

Cap de setmana intens

Vaig començar el cap de setmana a la Convenció programàtica d'ICV-EUiA. Tot un èxit de participació i implicació. 5 varen ser les comissions de debat i a totes elles més d'una vintena d'intervencions sobre les qüestions posades a debat. Una esplèndida intervenció del nostre candidat que cada dia que passa te més ganes i energies per portar l'esquerra verda nacional no només a Madrid sinó a influir-hi de forma clau.

Tothom vàrem coincidir que la nostra proposta en aquestes eleccions s'ha de centrar en l'ampliació dels drets de la ciutadania, una acció encaminada a posar l'economia al servei de la gent, el canvi del model d'Estat per avançar cap a una Espanya federal i plurinacional i la lluita contra el canvi climàtic. Una proposta programàtica, un compromís amb la gent, que busca transformar la societat, que busca que els excessos d'alguns no els tinguem que pagar la majoria, que busca una societat més justa on pagui més qui més guanya, que pagui també, doncs ara gairebé no ho fa, aquelles persones que viuen de renda !

Avui però hem dinat amb dues notícies polítiques que marquen d'una forma important la campanya de les eleccions del 9-M : la promesa de'n Zapatero de “retornar” 400 € als treballadors/es i pensionistes que paguen l'IRPF i la presència de'n Duran i Lleida a la acte organitzat per la Plataforma Pacte per la Vida i la Dignitat al Palau de Congressos de Barcelona.

De la primera d'elles dir que és de les pitjors coses que li he sentit dir i fer al president del “talante”, al “bamby” de la socialdemocràcia espanyola. En un temps on la desafecció de la ciutadania és una de les característiques més visibles de la relació entre aquesta i els seus i les seves representants, van els socialistes i no només no fan pedagogia del que cal per fer per fer polítiques adreçades als més desafavorits que és fer política fiscal progressiva (= que pagui més qui més te) sinó que compren el vot de la gent directament, 1 vot = 400€, quin escàndol !, quina decepció !.

La segona no mereix massa comentaris per part meva, no seré jo qui faci allò que fan els ministres de l'església que és voler imposar el seu catecisme sobre les lleis que decidim la majoria. Però val la pena ressaltar, perquè ho conegui la gent, que en aquesta missa que ha reunit al bo i millor de l'església més rància i carrinclona, a E-cristians i als neocatecumenals (també anomenats "kikos"), per exemple, han segut en la mateixa sala el Sr. Duran i Lleida, de CiU i el Sr. Sirera del PP, acompanyats del líder de Plataforma per Catalunya Josep Anglada. I en aquest acte s'han pogut sentir per boca de'n Miró i Ardèvol coses com ara que és un "suïcidi col·lectiu que s'incentivi econòmicament l'avortament, i el fet que no es dediqui ni un sol euro a les mares que volen tenir fills”.

Avui us recomano llegir la següent columna de'n Javier Ortiz a Público, que ell anomena “El dilema del mal menor” i jo anomenaria les “12 poderoses raons per no votar ZP sinó ICV”. Us recomano també aquestes dues peces de vídeo de la gira “2 pájaros de un tiro” dels dos cracs de la música contemporània del nostre país, en Sabina i Serrat a Terrassa, i que consti que no te res a veure amb els dos d'abans !!

Sabina parlant en català en la intimitat

Y sin embargo....