18 de gener 2008

Impulsarem una Llei d’Energies Renovables i una Llei d’estalvi i eficiència energètica

El nostre candidat ho ha dit: volem que l’Estat Espanyol sigui líder en energies renovables impulsant les dues lleis per aconseguir que l’Estat Espanyol sigui líder en energies renovables enlloc de ser el campió en incompliment de Kioto. I és que les energies renovables creen cinc vegades més llocs de treball que les convencionals i han permès el desenvolupament de tecnologies pròpies eliminant la dependència tecnològica de l’exterior. Herrera s'ha reunit amb els representants de l’Associació de productors d’energies renovables (APPA), perquè també hi ha empresaris que creuen que hi ha un altre model de desenvolupament econòmic. Per cert, ells mateixos han afirmat no donar-li “ni un aprovat a Zapatero” en aquesta matèria.

En aquest sentit, Herrera ha explicat que amb la proposta d’ICV-EUiA es pot garantir que l’any 2020 el 30% de l’energia produïda provingui de les renovables amb un model més eficaç i solvent. “Actualment el percentatge d’energia produïda amb energies renovables és del 6,3% i la dependència amb l’exterior és del 90%”, ha recordat Herrera.

De la mateixa manera, el candidat ecosocialista ha destacat que “mentre que les energies tradicionals utilitzen tecnologia importada, les renovables eliminen la dependència exterior de combustible i no emeten CO2, ni altres gasos contaminants, a més de contribuir decisivament a l’equilibri interterritorial perquè s’instal·len normalment a zones rurals”.

La política ambiental pot augmentar la competitivitat a través de la innovació. Una política ambiental ben dissenyada porta a les empreses a innovar i aquesta innovació estimula la competitivitat i el desenvolupament econòmic i des d’ICV hem defensat sempre, i així ho hem demostrat aquesta legislatura al Congrés, que hi ha una alternativa ecològica que combina creixement, competitivitat, innovació i qualitat ambiental.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola sóc jo