03 de gener 2008

Perquè ICV a les properes eleccions ?

Avui us recomano que llegiu l’article de Jordi Sánchez a El País. Està be, declara el que la gent d’ICV defensem des de fa temps : Espanya serà un Estat Federal o no serà, i amb aquest procés hi haurà diverses víctimes, esperem que només polítiques. Be no diu exactament això : “si no cambian mucho las cosas, el PSC deberá elegir entre volver a la oposición o asumir una creciente confrontación con el PSOE. Y si no, al tiempo”:

Per un costat, i tal i com destaca en Jordi Sánchez, la lluita ideològica entre sectors importants del PSC i la direcció mal anomenada federal del PSOE. D’altra banda la deriva soberanista de l’Artur Mas que només ho és d’aparador perquè quan li pregunten en una entrevista si això vol dir independència li vénen els “ai, ai, ai..” i el cap de llista al Congrés Mesieur Le Duran que continua la política de peix al cove tot i que avui ens ha presentat un llistat de 7 punts irrenunciables per pactar amb ZP, que només ell sap que volen dir. ERC que s'ha auto imposat no influir en res a Madrid...o donar-li l'esquena (sempre és més fàcil) i el PP que ens fa retornar a les èpoques del nacionalcatolicisme juntament amb una part de la jerarquia eclesiàstica, que també està fent la seva pròpia campanya electoral, i d'alguns mitjans de comunicació afins.

En aquest context està clar la necessitat del vot a IU i a ICV, perquè les polítiques del Govern Central siguin d'esquerres cal que la única opció de pacte de legislatura de Zapatero, que segur que guanyarà però no tindrà majoria absoluta, sigui amb nosaltres i amb altres partits d'esquerra que s'apuntin. Davant la sensació que hem fet seguidisme del PSOE un argument que ho nega categòricament i objectiva : CiU ha votat favorablement el 81% dels projectes de llei aprovats al Congrés (74), davant del 71% d'ERC (66) i 70% d'IU-ICV (65), no ho semblava no?.

Aquesta propera legislatura ha de ser la de les polítiques d'esquerres amb pressupostos i fiscalitat d'esquerres. No es poden fer polítiques d'esquerres al mateix temps que els rics es fan més rics. Ha de ser també aquesta la legislatura en que l'Estat s'ha de convertir veritablement en aconfessional, per mi millor que fos laic... i ha de ser i lligant amb la introducció d'aquest post, la legislatura que aprofitant els 30 anys de Constitució enceti el debat, si els números ens acompanyen al Congrés, de la reforma constitucional a fons...

Avui us recomano dos articles més : un que va sortir ahir dimecres a Público de Pascual Serrano sobre Cuba des de la perspectiva d'un escritor cubà i a favor del socialisme de la illa, us la linko perquè no estem acostumats a llegir aquesta classe d'articles i a mi em fa reflexionar. L'altre, també a Público (perquè serà?) del Wyoming, per mi boníssim !!


També enganxo una foto de l'acció directa que avui han fet els de JEV tal i com avançava abans d'ahir...

Bona nit...

1 comentari:

Anònim ha dit...

voste senyor es un PERDEDOR. UN PERDEDOR DE DEVO.!