21 de maig 2008

APUNTS DEL PLE DE MAIG

Com cada tercer dilluns de mes, aquesta setmana hem fet ple de l’ajuntament de Sant Cugat. D’aquest vull ressaltar algunes qüestions d’interès: hem contribuït a fer institucional una moció inicialment d’ERC per tal de garantir el dret a l’oci de tothom introduint una eina novedosa en aquesta ciutat com és la creació d’una taula de concertació que ajudi a posar d’acord els representants dels agents implicats : veïns, joves, entitats, representants del sector de l’oci nocturn i, lògicament, l’ajuntament. L’objectiu d’aquesta, que haurà de liderar el govern municipal, és elaborar un mapa d’espais, places i carrers que puguin acollir activitats culturals i d’oci, que contempli l’adequació de l’espai a la tipologia d’activitats i que garanteixi una rotació de les activitats a l’aire lliure pels diferents espais de la ciutat. També hauria d’acordar els horaris de celebració d’activitats al carrer. Una bona cosa.

La segona qüestió: l’aprovació del Text Refós de la Modificació del PGM de La Floresta. En aquesta ocasió hem canviat el nostre posicionament cap a l’abstenció. Per resumir la situació en que estem : “s’ha fet el que s’ha pogut i a partir d’ara haurem d’estar molt atents a com es desenvolupa el pla”.

La tercera : l’ajuntament assumeix la sentència de les CC.EE. del sector 14-18 de Mira-sol. En total més de 600 mil € que tornem a una part de veins d’aquest sector urbanitzat (no del tot encara). I això sense que ningú assumeixi cap responsabilitat ni política ni tècnica i amb l’amenaça de que ens caiguin més sentències d’aquest tipus que ofegaran encara més l’hisenda municipal. Apunto responsables d’aquest afer : Recoder, Carbó (CiU) i Tarragó (PP).

Per acabar : del pacte de desembre del 2003 CiU - ICV pel qual l’ajuntament va vendre terrenys municipals per valor de més de 30 milions d’€, en aquest ple hem aprovat que la venda d’una parcella unifamiliar municipal es reservi per la construcció d’habitatge públic de lloguer. Segueixo pensant que va ser un bon pacte en un moment molt difícil per la hisenda municipal.