22 de juliol 2008

I s’acaba el curs

Encara amb algunes lleganyes em disposo a recollir els papers després d’un difícil curs. Un curs que va començar el setembre passat després de suspendre l’examen de les eleccions municipals i que ens ha fet viure, crec que per segon cop a la historia –Jordi Casas m’esmenarà - una majoria absoluta de CiU. Quina experiència !

Un curs aquest no exempt d’ensurts personals i polítics, només cal repassar el diferents apunts d’aquest bloc. Ahir però vam tenir ple i varem poder finalitzar-lo amb bon regust, no debades vam aprovar per unanimitat – d’això n’haurem de parlar algun dia, del que representa vull dir – una sèrie de resolucions de marcat perfil polític. Dues d’institucionals : “sobre la prevenció dels residus”, moció originària d’ERC, per tal de lluitar contra l’ús indiscriminat de la bossa de plàstic i, una altra d'originària nostra sobre el poble sahrauí motivada sobretot per la recepció que diumenge vàrem fer als nens i nenes que vénen a passar les vacances al nostre país. Una Festa organitzada per SCAPS. Per unanimitat va ésser votada la moció que vàrem presentar conjuntament el PSC i nosaltres contra la directiva europea del temps de treball, que faria possible allargar la jornada de treball fins les 65 hores, entre d’altres accions tant regressives.

Si un ja s’estranya que segons qui ens voti segons quina moció... més s’estranya quan - encara tinc capacitat de sorprendre’m i això crec que és bo - segons qui et presenta una moció alternativa a la teva per no mullar-se en el ple. Convido a que en el proper curs els grups municipals deixin de banda l’opció “moció alternativa” per l’esforç d’arribar a acords mitjançant esmenes o be per la saludable opció del debat i el posicionament polític. En aquest sentit el tractament donat a la nostra moció sobre la directiva anomenada “dels retorns” no és de rebut per part d’un partit anomenat d’esquerres com és el PSC, tot i que entenc que des de Sant Cugat també es defensi i es sigui coherent amb la política duta a terme en els darrers anys pel Govern de Zapatero. El reportatge de TV3 sobre el CIE de Nouadhibou (Mauritània) és un exemple de la política poc respectuosa pels drets humans del Gobierno de España. Menys paraules i més principis !

De moment, bona Festa Major a la gent de La Floresta, amb els que vaig compartir dissabte el pregó de la Maria Jesús tant realista i justificat - em vaig quedar amb la dada de l’activitat al barri quan a aquest només hi vivien 1.500 persones - i l’obra de teatre de diumenge a l’UREF de l’Agrupació Teatral de La Floresta, “el Mètode Gronholm”, molt bona, ben interpretada, no l’havia vist en la seva versió original al Nacional de Barcelona. Per cert, que sobre les instal·lacions també en podrem parlar en el proper curs.

Us adjunto link a TVSC de presentació de les dues mocions d'ICV

També us facilito altres links de TVSC i RSC sobre aquest ple per si voleu seguir alguns dels punts d'aquest :

-Sobre el primer informe del Síndic de Greuges i la valoració política d'aquest al ple

-Sobre el "debat truncat" del model de Festa Major i del les barraques

-Sobre les mocions del ple, amb la rellevància de la presència de l'associació SCAPS al ple per estar present en la presentació de la moció institucional, a iniciativa nostre, de defensa dels drets del poble saharauí.

-Sobre els punts d'urbanisme, també sobre la proposta d'al.legacions amb les que hi estic absolutament d'acord del Grup Natura del CMSC

-Sobre l'eixugament del deute del CMSC, del que n'haurem de parlar més endavant...

I ja, pels més seguidors de la política municipal, les intervencions al ple en els diferents punts que ens ofereix íntegrament en la seva web l'emisora municipal Ràdio Sant Cugat

No se si escriuré més durant l’estiu, em recomanen desconnectar però no se si ho resistiré. De moment però pel proper curs un objectiu : “VITALITAT CRÒNICA”. Bones vacances !!

3 comentaris:

Paco Morales ha dit...

Apa, bandarra, que t'ho passis be. Jo aquí fins el 31. Certament ha estat un curs polític complert i complicat a Sant Cugat i arreu. I ens mereixem aquest descans, per tornar amb moltes energies. Molt em temo que en el proper curs també ens divertirem a tope. DISSSFRUUUUTTAAAA !!!!

Ignasi ha dit...

Bondia. És el primer cop que passo per aquest bloc i voldria fer un comentari-pregunta:
Trobo molt correcte i necessari difondre la lluita del poble saharauí i contribuir en la mesura del possible a la seva llibertat, però detecto cert desequilibri-incongruència respecte a la defensa del poble català. A vegades tinc la sensació que totes les causes de fora (sahara, palestina, tibet...) són lloables i defensables i, en canvi, les aspiracions nacionals de Catalunya són oblidades per ICV. Corregiu-me si m'equivoco, però he sentit comentaris en aquest sentit, deslegitimant les aspiracions independentistes de Catalunya per part de diversos membres del vostre partit.

salutacions d'un comunista independentista.

Xavier Boix ha dit...

Benvolgut comunista independentista, potser tens raó que la qüestió de l'independentisme no és una prioritat per la gent d'ICV. Però has de saber que en la nostra organització hi ha gent molt diversa, des d'independentistes fins a nacionalistes espanyols... en la nostra essència ideològica hi conflueixen molts principis i un d'ells és el dret d'autodeterminació dels pobles, i tenim molt clar que Catalunya és un poble, una nació. Ja ho explicavem, quan alguns estaven encara en altres coses, als milers de treballadors i treballadores que hi ha al nostre país i que van ajudar a que sobrevisqués la nostra llengua, els nostres drets i la nostra cultura.
Salut i treball !