10 de setembre 2008

Comencem el nou curs

Doncs ho he aconseguit, tant que ni tan sols me’n vaig emportar l’ordinador per connectar-me al correu electrònic. Us recomano aquesta experiència, és molt gratificant i ajuda a encarar el nou curs amb ganes. I així ho hem fet.

Mentre uns reivindiquen penjar banderes partidàries en edificis institucionals -m’agradaria saber quin problema hi ha en que la bandera que pengi sigui la de tothom, la senyera-; altres fan publicitat del Canal YouTube de Sant Cugat - en això també hem sigut els primers - , o demanen que el Govern vagi pensant en la 13ena escola, quan avui encara no està en disposició l’ajuntament, i que consti que és una bona iniciativa, de cedir els terrenys del Parc de Ramon Barnils, al Departament d’Educació... ja comencem com vàrem acabar.

Nosaltres ens hem centrat en explicar què hem fet en el primer any de mandat, us convido a visitar la nostra plana web, i en que ens centrarem en aquest proper curs. En podeu fer seguiment també a RSC1 i RSC2 i a TVSC.

Tres qüestions ens ocuparan de forma prioritària:

1.- La discussió d’un bon Pla d’Equipaments on la ciutat li ha de dir al Govern, i això és el que esperem, que aquests no tenen un nivell d’excel·lència com diu la diagnosi.

2.- Solucionar els problemes de mobilitat a la nostra ciutat, garantint sobretot la seguretat i els drets dels vianants, de les bicis i d’aquelles persones que tenen problemes de mobilitat.

3.- Millora de la gestió de la neteja i recollida dels residus. Aquest curs serà clau doncs s’ha de preparar el document per la nova concessió i per tant quines seran les condicions de la ciutat per aquests dos temes.

4.- I potser el més important : com afronta l’ajuntament la crisi econòmica. Tot i tenir en compte les limitacions d’un ajuntament, a Sant Cugat no podem deixar que els més desafavorits paguin, com sempre, els plats trencats. Inversió doncs en el Servei d’Ocupació Municipal, avui gairebé desmantellat, i en les polítiques d’ajudes directes a la gent.

Sembla però que a algun mitjà li ha fet més gràcia la proposta de congelació dels sous dels polítics i els càrrecs de confiança... què hi farem !!