21 de setembre 2008

Un ple de bones intencions i de “foto”

Vaig tard però no vull deixar passar alguns comentaris sobre el ple de dilluns passat, tot just fa 6 dies. Un ple ple, i valgui la redundància, de bones intencions.

Ens hem adherit al Pacte d’Alcaldes de la UE sobre el canvi climàtic, iniciativa promoguda per l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació. El millor d’aquesta iniciativa és que el compromís comporta la redacció del Pla Local contra el Canvi Climatic - que sembla que ja s’està fent -, la reducció de l’emissió local de CO2 en un 20% en 12 anys i informar cada dos anys del balanç dels objectius del Pla. Sembla doncs que anirem més enllà de les classes magistrals sobre aquest tema que l’alcalde Al-Recoder farà a les escoles dins el programa de dinamització.

Vàrem també aprovar majoritàriament que la senyera onegi durant tot l’any a la Plaça de la Vila i ens hem adherit de forma unànime a la Xarxa d’Alcaldes per la Pau. El nostre Grup va aconseguir que tothom, inclòs el govern, votés a favor de millorar -en el termini de 3 mesos ha d’haver una proposta sobre la taula -, els accessos de vianants i bicis a l’estació de RENFE de Vullpalleres des de la zona nord de Sant Domènec, el nou barri de Vullpalleres i el de Sant Magí (aquest darrer introduit en una esmena del PSC). Una bona noticia sense cap mena de dubte.

També el Partit Socialista va ressuscitar una vella – bella iniciativa del Joan Balada i la Marta Sesé per tal de garantir l’accessibilitat al nostre municipi. La van retirar perquè el Govern en 1 mes farà un informe sobre aquell Pla que varen presentar fa més de 6 anys...

Hi ha més coses del ple però vull ressaltar, no per més important, el debat provocat a precs i preguntes entre el tinent d’alcalde Jordi Joly i en Toni Ramon i jo mateix. Aquest va ser al voltant de la promoció de l’ocupació de qualitat i la recerca d’oportunitats per tothom donada la situació de crisi econòmica del país i a la disminució de recursos en l’àrea de promoció econòmica i el SOM. Segons les dades del regidor d’ERC, bon coneixedor del tema, ha passat de tenir 20 treballadors/es a només 9 i disminuir el pressupost respecte l’any anterior en un 30%.

Resposta de CiU: el SOM era un servei inflat de personal, l’arribada de la Cambra de Comerç a Sant Cugat pot servir i cap resposta sobre aquell Pla Estratègic on s’hi van esmerçar tantes energies humanes i econòmiques... visca l’eficiència !!. Només cal que escolteu les intervencions en el ple dels tres per veure les diferències (no trobo, que algú/na m'ajudi !! la gravació de les intervencions a Ràdio Sant Cugat). La intervenció de’n Joly en la línia neocon de CiU. Nosaltres demanarem un balanç, com ho vàrem fer en aquest ple, sobre el Pla Estratègic de Promoció Econòmica i la seva actualització compartida amb tothom que hi va participar, que van ser molts i de diferents àmbits.... aquesta va ser la foto !

Podeu veure un recull de les intervencions a aquest link de TVSC i aquest de Ràdio Sant Cugat (aquest però amb totes les preguntes del final de la sessió)

2 comentaris:

Marta ha dit...

Ja fa sis anys? com passa el temps... Aquella moció es va presentar a ple i se'ns va assegurar que en sis mesos presentarien un pla sobre la supressió de barreres arquitectòniques. Van passar set mesos i davant l'incompliment de l'acord de ple vàrem decidir tornar-la a presentar.

Espero que aquesta vegada, les persones amb mobilitat reduïda tinguin més sort! En definitiva es tracta d'aconseguir una ciutat més amable i accessible, oi?.

Gràcies per recordar-nos a en Joan i a mi!

Xavier Boix ha dit...

és de justícia recordar a qui s'ho va treballar, no te cap gràcia recuperar coses fetes i, menys si ho fas sense recordar la font i els companys de viatge..