22 de setembre 2008

El que digui El Mundo però ja n’hi ha prou !

Llegeixo a “Vox Populi” de El Mundo que critiquen la pregunta a Zapatero presentada pel Joan Herrera sobre el funeral d’Estat per la víctimes de l’avió de Spanair, demanant una cerimònia civil.


Jo vull explicitar el meu recolzament al Joan en aquest tema. Al meu poble avui encara no és possible un funeral civil. Al Tanatori de Sant Cugat del Vallès avui no hi ha una sala preparada per aquest tipus de cerimònies, així com per cerimònies funeràries d’altres confessions que no siguin la catòlica, que a Sant Cugat tenen l’opció de fer-ho en el marc incomparable del Monestir de Sant Cugat.

Al febrer del 2006 i a conseqüència de la moció d’ICV en la que es demanava que la ciutat assumís els principis laics, el regidor Joan Recasens ens deia responent a un dels punts dels acords - que òbviament varen ser refusats amb els vots de CiU i el PP - que estaven estudiant amb l’empresa concessionària la possibilitat d’ampliar el tanatori municipal per poder fer front a aquella demanda que en aquell moment, segons les seves pròpies paraules, no era encara massa important.

En el ple d’aquest mes la nostra regidora Àssun Reyes va preguntar sobre aquesta qüestió i la resposta ens va sorprendre de forma gratificant. Ja hi ha una proposta del concessionari sobre la taula. D’aquella moció en fa més de dos anys. Ara cal veure què trigarem perquè s’executi la proposta.