26 d’octubre 2008

Sobre el ple de dilluns, tot i que tard...

Començava la setmana amb la celebració del ple d’octubre. S’aprovava inicialment la proposta d’ordenances fiscals del 2009 amb un acord de mínims entre ERC i CiU al que el Grup d’ICV-EUiA presentarà al·legacions i davant el que ens vàrem posicionar en contra. Perquè no coneixem encara en què ens volem gastar els ingressos, perquè ens sembla que no es fa l’esforç que caldria per introduir elements de distribució de la riquesa i perquè l’equip de govern ha estat gens amatent a les propostes que es puguin fer des de l’oposició. Ho farem en el tràmit d’exposició pública.

També s’aprovava iniciar gestions per tal que la ciutat s’endeuti per valor de més de 20 milions d’€. I és que no surten els números al govern municipal. La crisi immobiliària suposa una caiguda considerable d’ingressos directes i indirectes – la venda d’alguns immobles està sent més difícil del que des d’economia es preveia. Nosaltres sempre hem defensat que la ciutat pot endeutar-se per fer més inversions però no sabem encara avui perquè voldran tots aquests milions... en el cas que finalment es porti al ple un Pla Econòmic Financer serà el moment de debatre sobre el què i el com d’aquests diners.

Dos temes referents a Valldoreix van posar de relleu la manca de connexió institucional entre les dues administracions de Sant Cugat. Massa vegades l’ajuntament de Sant Cugat decideix prendre decisions sobre qüestions que afecten l’EMD sense el seu concurs. No ens podem ho permetre ! el respecte institucional és imprescindible i el treball conjunt també pel be dels valldoreixencs/ques. No comment pel que fa les declaracions de la vocal Solé al ple.

Per finalitzar : sobre l’escola bressol que està en els darrers dies en boca de tothom. Vàrem denunciar al ple la seva il·legalitat. Aquest centre infantil – no se com anomenar-lo sinó – fa 8 anys que funciona amb una llicència municipal d’escola bressol i sense permís de la Generalitat. Es tracta d’una banda d’un cas clar d’intrusisme professional. De l’altra, de frau als consumidors i usuaris, que en aquests anys pensaven que portaven els seus infants a una escola bressol. Em sap greu per ells i elles i, per totes les escoles bressol de Sant Cugat, la majoria, que treballen amb totes les condicions i amb els controls per part de l’administració.

En aquest cas l’ajuntament ha posat de relleu la manca de mecanismes de control. Un ajuntament el nostre premiat per la seva gestió i que falla en el control d’aquelles petites coses que fan creïble la política per la majoria de la gent. No pot ser que l’ajuntament es quedi amb els braços creuats davant aquestes situacions. Hem demanat que es faci una llista dels centres que compten amb llicència municipal d’escola bressol i es controli si veritablement tenen permís per fer-ho.

A continuació alguns links amb l'actualitat explicada :

1. Ràdio Sant Cugat, dijous 23 d'octubre

2. A TVSC, dimecres 22 d'octubre

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola,

nosaltres portàrem el nostre fill malauradament a aquesta "escola bressol" i alguna cosa va passar, perquè a l'endemà era impossible fer-lo entrar, i està acostumat a escoles bressols des que té sis mesos.

En comentar-li a la segona cap,Marisa, el primer que ens va dir va ser "els diners no els recuperareu". Va passar d'un somriure angelical a una cara molt agressiva. Impressionant. A l'endemà el nostre fill començà a un altre lloc sense problemes. Vaig mirar de parlar amb ells, perquè vaig pagar uns 700 euros dels quals no ens volien tornar res amb l'excusa que "havien perdut diners amb nosaltres" (estrany, un guany de 700 euros en un dia, de pèrdues com aquesta m'agradaria fer-ne moltes, a mi).

El nostre nen havia estat plorant tot el dia, tant que va vomitar i s'ho va passar molt malament. Elles no ens digueren res. Em sembla increïble. Vaig confugir aleshores a consumidors de l'ajuntament de Sant Cugat i,després de moltes cartes bescanviades, de assegurar-nos que acceptarien un arbitratge de la Generalitat i de, finalment, aconseguir que la Generalitat ho acceptés, ells es varen negar. Ara estem amb el problema de què fer.

No són els diners el que ens importa, sinó la poca vergonya d'aquesta gent. Ens vàrem quedar bocadabats en llegir aquesta entrada, la meva dona i jo però, és clar, ara comencem a entendre què va passar. Hi ha alguna altra manera d'actuar?

El següent pas seria demandar-los judicialment, però ja saps el que vol dir tot això. Com dic, els diners és el de menys, el que volem eś que açò no els passi a altres pares. Em pots respondre per via privada a travès del meu correu, si vols (pau arrova ippimail.com)

gràcies,

Pau

Anònim ha dit...

Importante:

http://www.tvsantcugat.cat/index.php?option=com_xevgfx&Itemid=99999999&func=detail&id=2347

Unknown ha dit...

perdona anònim - no m'agrada parlar amb anònims - però no puc accedir al link que adjuntes donat que no està complert

Anònim ha dit...

Para Xavier Boix:

No se ha podido dejar íntegro, efectivamente. Por alguna razón no entra o no me admitió el link completo. En cualquier caso, se "adivina" o se llega a casi leer, ver; se trata de:

http://www.tvsantcugat.cat/ Supongo que encontrar el link completo es sencillo. He dejado un comentario en esa misma dirección, fácilmente reconocible por su extensión, la mayor, y donde no es posible introducir más nombre que el "nick" que se oferta previamente, formado por una combinación de números y letras. En dicho comentario, le agradecía de forma expresa su intervención en el Ayuntamiento el día en que se debatió el asunto de la "Escola Bressol" Tintin, agradecimiento que gustosamente repito en este lugar, como familiar de un pequeño, víctima de la irresponsabilidad, como mínimo, de la mencionada escola, o ludoteca o guardería; ya dirán. Discúlpeme, no escribo pero sí leo, entiendo, perfectamente el catalán. Y, créame, al carecer de url no veo más posibilidad que introducir el comentario como "anónimo". A mí tampoco me gusta el anonimato aunque, por otra parte, usted sabe que es frecuente, casi la única forma, cuando se hacen comentarios on line -mi nombre no añade ni resta nada-, a no ser que uno de dedique a la vida pública, política, cual es su caso, entiendo. Gracias.

Anònim ha dit...

Tintin-2 no està reconeguda per la Generalitat de Catalunya com a escola bressol, per tant estàn encara actualment treballant ilegalment. Ademés una de les directores (la de parla castellana) és una irresponsable i no té idea del que és cuidar nens. Pràcticament cap mare aguanta a aquesta directora.

Unknown ha dit...

Pues yo he llevado durante 2 años a mi hijo victor esta Guardería y puedo asegurar que he obtenido por parte de las profesoras un trato muy cariñoso para mi hijo, lo han motivado un montón y con mucha profesionalidad. Conozco muy bien el centro y es 100% RECOMENDABLE.

Anònim ha dit...

No pot ser un centre legal ja d'entrada veient el logotip i el nom de la suposada guarderia, qualsevol afeccionat a Tintin, advocat i gent del mon artístic i gràfic sap perfectament que està aboslutament prohibit utilitzar el nom de Tintin i les imatges pel draconià control dels drets d'autor que exerceix la Fundació Hergé. Si arriba a orelles de Nick Rodwell a Brussel.les, demanda judicial assegurada.