12 de novembre 2008

La constructora enganya ?

A la Festa de la Tardor d’aquest cap de setmana, una de les entitats més importants de la nostra ciutat, l’Esbart, va denunciar la difícil situació que estan vivint.

Fa aproximadament dos anys, quan els propietaris del local els van dir que havien de deixar-lo, ens vàrem posar en contacte amb ells per saber de primera ma que en pensaven. Era evident que l’Esbart podia prendre compromisos però sòl no podia salvar la situació. En aquell moment ja vàrem demanar a l’equip de govern que prengués la iniciativa i acompanyés a l’entitat en aquell mal moment.

Comprar l’edifici per part de l’ajuntament podia ser una bona solució, donada l’oportunitat de fer-se amb un local amb tantes possibilitats. Doncs be, aquesta oportunitat la vàrem deixar passar. I ho varen fer deixant el desenllaç en mans del mercat... us sona ?.

Doncs el mercat, i aquest no és l’únic, ha fet fallida. Aquesta empresa va fer un creixement amb peus de fang cavalcant sobre els beneficis fàcils. Volien muntar un hotel a l’entrada de la ciutat, van crear una divisió de jets privats, una mútua d’assistència mèdica,... i també van pactar amb l’ajuntament una requalificació a Lestonnac, que pel que es veu també anirà en orris. Segur que en parlarem properament...

Penso que tornem a tenir una altra oportunitat. Aquest cop però no ens costarà tan be de preu però val la pena arriscar. L’adquisició de sòl per part del nostre ajuntament és una estranyesa. Per tant, aquest és el moment i, després, i si pot ser amb la participació de l’Esbart i, òbviament, dels Grups Municipals, pensar en una bona solució per l’Esbart i pel solar municipal. I PROMUSA que es dediqui a fer pisos de protecció i a acabar d’una vegada per totes les urbanitzacions que fa més de 8 anys que no tiren endavant... en parlem un altre dia també!!

Us linko les notícies sobre aquest tema:
1.- declaracions d'avui de l'Esbart, CELO XXI i Recoder
2.- declaracions meves al març del 2006... per cert, benvinguts companys d'ERC!!!