10 de novembre 2008

Tota la força de la gent al carrer…

Ahir ens acompanyava en Raül Romeva a la parada de la Festa de la Tardor. Em deia, amb raó, que havia d’escriure més al meu bloc, que és part de la meva feina comunicar el que fem i el que pensem i que, de la mateixa manera que fem sempre un “forat” a l’agenda per atendre als mitjans, també ho hem de fer per comunicar la nostra actuació diària, que és una obligació de la nostra feina. No val dir que no tenim temps. De fet constatava que el seu bloc el visiten diàriament més de 400 persones (!!), moltes més de les que assisteixen als actes i conferències que realitza arreu del territori. Aquesta és una finestra més de comunicació a l’exterior que hem d’utilitzar, sobretot nosaltres que no tenim massa facilitats per arribar a la gent via els mitjans de comunicació tradicionals.

Be pel Raül i a veure si prenc nota... tot i que de vegades em dona la sensació que estic predicant en el desert, pels pocs comentaris que rebo i valoro – o potser perquè no explico coses interessants...

Avui toca parlar de les entitats. D’aquells i aquelles que fan possible que tingui sentit viure a la nostra ciutat. Que amb la seva activitat generalment compromesa i desinteressada fan possible, amb menys que més ajuda de les administracions, l’activitat esportiva i cultural a Sant Cugat, però també els llaços de solidaritat i ajuda entre gent diversa – immigració, solidaritat amb altres països, gent que pateix malalties més o menys greus o discapacitats de tot tipus, gent gran, dones...- . Aquella gent que dediquen hores de la seva vida privada a que el seu carrer tingui millors condicions, que el seu barri sigui considerat pels poders públics o be aquells tants d’altres que vetllen perquè l’educació a la nostra ciutat sigui lliure, justa i de qualitat.

Nosaltres vàrem aportar ahir el nostre petit gra de sorra. El nostre modest stand va aplegar un munt d’amics i amigues d’ICV i de la ciutat que ens van ajudar a anar més enllà sobre el que cal per la ciutat pel que fa a nous equipaments – alguns exemples dels “post-it” enganxats al nostre mural : escola bressol a St. Francesc, biblioteca al costat FFGC, centre cívic al centre, més instal·lacions esportives d’ús lliure, més contenidors de residus, ampliació EOI, bucs d’assaig, equipaments esportius a Mas Gener, millora centres salut, espais joves emprenedors, viver d’artistes, centre de dia al costat FFGC,....-. Vàrem repartir més de 300 “Temps d’Iniciativa” preparats expressament per aquesta diada i en el que expliquem la nostra proposta en el marc d’aquest debat que començava en aquesta festa divendres amb una taula rodona força interessant.

En aquesta taula l’Ivan Arcas, alcalde de Molins de Rei (ICV), la Mercè Conesa, tinenta d’alcalde de territori (CiU) i el Manel Sánchez, president de la FAV, van aportar els seus punts de vista sobre la qüestió. Em va semblar molt interessant, no vol dir que estigui d’acord amb tot el que es va dir però. L’experiència de la ciutat veïna em sembla un bon punt de partida que no s’ha seguit a la nostra ciutat i és que allà la diagnosi de la ciutat va ser consensuada en un procés de participació, i el que és més important, acompanyada d’un rigorós treball tècnic que emmarcava les necessitats de la ciutat i el que costava la broma, així com el que estava disposat a posar el consistori. No ha estat així a la nostra ciutat, d’aquí la dificultat en el procés de participació. Però no estem parlant de governs similars.

Enllaço amb links dels mitjans (Ràdio Sant Cugat i TVSC) sobre la festa de la Tardor :

1.- la Comissió organitzadora
2.- la FAV
3.- els partits

4.- les activitats
5.- l'Ateneu
6.- l'Esbart
7.- La Creu Roja
8.- roda de premsa sobre el pla d'equipaments (TVSC)

(foto de Ràdio Sant Cugat)