02 de desembre 2008

Fidels al Pacte Nacional de l’Educació

Després d’anar a dormir una mica tard, com sempre que hi ha el sopar d’ASDI, vàrem assistir una bona representació d’ICV a la concentració que diferents agents socials lligats a l’educació havien convocat davant el Parlament de Catalunya. Em va sorprendre però l’assistència. La veritat és que m’esperava més. Una qüestió tant important com l’educació ha de ser motor de mobilització per totes aquelles persones, jo vull creure que moltes, que volen una educació pública igualitària, de qualitat i laica.

En aquests moments s’obre el termini de presentació de propostes per les compareixences al Parlament, figura de participació de la societat davant els diferents Grups Parlamentaris en el marc del debat de la Llei, a la que des del nostre Grup Parlamentari presentarem esmenes per tal d’apropar la Llei a allò que tants col·lectius socials i polítics vàrem arribar amb la signatura històrica del Pacte Nacional. Mai s’hauria d’haver allunyat d’aquest però ja ho te el preu de voler, en aquest cas el conseller Maragall, guanyar el centre i ampliar l’acord a CiU, que defensa uns interessos i uns privilegis històrics, sense pensar en el futur del país. Som conscients però que la mobilització política i social farà que les veus, existents, en el si del PSC a favor de les nostres propostes es moguin també i forcin al conseller a canviar de rumb. Pel be de tots i totes.

Per cert, després vaig a anar al zoo i vàrem poder presenciar l’espectacle dels dofins. Una passada !

Us adjunto un article de Público de la Carme Miralles que ens parla dels costos del transport públic i que des del coneixement respon a aquelles veus, avui ho parlàvem a la Comissió Informativa de Mobilitat en el punt del bus de La Floresta, que quan es plantegen millores del transport públic argumenten els costos directes oblidant-se dels indirectes.

2 comentaris:

Jose Martín ha dit...

L'Educació és un tema cabdal. Per coherència IC-V hauria de sortir del govern. Però això és d'idealistes...

Unknown ha dit...

Hola Jose, estic d'acord amb tu, l'educació és un tema cabdal. És per això que estem actuant amb honestetat, fidels al PNE i al costat d'aquells als qui defensem. El tràmit parlamentari hauria de servir per reconduir la Llei cap als nostres posicionaments. No depen només del nostre Grup però, amb 12 diputats/des farem el que podrem. Depèn de la mobilització ciutadana i de valorar per part de la resta de forces que donen suport al govern les conseqüències de deixar-nos fora de la seva aprovació. Lògicament si al final s'aprova sense la nostra participació haurem de pensar en quina ha de ser la nostra actuació. Però queda temps i ja saps que tenim paciència i aprofitarem tot el tràmit parlamentari. Per sortir del Govern sempre hi ha temps. Altres han dit que si al projecte de llei al si del Govern, nosaltres no, crec que és coherent, no ?