28 de novembre 2008

Més mobilitzacions…

No vaig poder escriure res ahir perquè realment va ser un dia molt ple. Començàvem el matí donant suport amb la nostra presència als i les treballadors/es de DELPHI Sant Cugat. Realment va ser una manifestació impressionant, feia anys que no n’hi havia una d’igual a la nostra ciutat. Segons Ràdio Sant Cugat més d’un miler de persones es van aplegar per tal de demanar de forma certament sorollosa i per tot el centre fins l’ajuntament un vertader pla de futur per la seva empresa. Amb nosaltres va assistir el nostre eurodiputat el Raül Romeva, que ja havia rebut en el seu moment a Brusel.les els i les representants de Delphi de Cadis.

Cal dir en aquest cas que és imprescindible que per part dels i les treballadores i de la direcció cal un esforç per arribar a l’entesa. Els sindicats han donat mostres en els darrers anys de la seva maduresa i flexibilitat davant els reptes organitzatius de l’empresa, ara toca que l’empresa faci un esforç per tal que les seves decisions no afectin el futur dels seus treballadors/es. Delphi fa més de 40 anys que està ubicada a Sant Cugat i tot i que en l’actualitat els originaris de la nostra ciutat són una petita part de la plantilla (un centenar aproximadament) l’impacte que tindria segons quina decisió seria important per la nostra comarca.

Després de la manifestació vàrem assistir els Grups Municipals a la presentació del Pla de Barris de Les Planes. Sembla que es veu sortir el sol ja i que en poc menys de 2 anys es faran realitat els somnis de la gent de les Planes que tant deixats de la ma dels governs municipals han tingut que viure el desequilibri respecte a altres barris de la ciutat. Més de 4 milions d’€ es destinaran no només a la urbanització dels carrers sinó a la millora dels equipaments existents i a programes comunitaris.

Per la tarda em vaig reunir amb l’Associació d’Empresaris de Sant Cugat, als que agraeixo les ganes d’entesa i la seva proximitat cap a nosaltres. Compartim preocupacions tot i que no coincidim en totes les respostes a aquestes. Però val la pena compartir una estona amb ells i escoltar-los. Properament tindrem l’oportunitat d’escoltar als seus membres i explicar-los els nostres posicionaments una vegada més.

Per acabar el dia Grup de Treball d’urbanisme a La Floresta. Bàsicament vàrem repassar com estava la urbanització del sector de La Serreta – incomprensiblement lenta en l’execució -, les millores que estan projectades a l’estació de La Floresta - Pearson, demanen que es digui també - i l’expedient de les cases fora d’ordenació que encara està encallat a la Comissió Jurídica Assessora – massa lent va tot plegat -. Per finalitzar : el compromís del govern de tirar endavant la urbanització de la Muntanyesa i Turó del Sol – amb els projectes redactats – que poden començar a urbanitzar-se un cop aprovada definitivament la modificació del PGM i el de treballar per tirar endavant els projectes de 2 o 3 sectors més durant el 2009. Fa 8 anys que hauria d’estar tot urbanitzat, l’alcalde Recoder així ho havia promès el 2001... non comment !!