26 de febrer 2009

Posicionament ICV sobre Torre Negra

Des d’ICV lamentem la sentència del TSJC que declara nul•la la modificació del PGM acordada pel Govern al 2003 i que preservava el sector de la Torre Negra. Valorem però de forma molt positiva la majoria d'arguments que s'inclouen en aquesta sentència.

Després de l'estudi d’aquesta i de la reunió de dimarts de la Junta de Portaveus de l'ajuntament de Sant Cugat,que des la formació ecosocialista es valora positivament, ICV volem expressar el següent:

• La sentència del TSJC representa un pas enrere en la llarga tramitació de la preservació de la Torre Negra però és una oportunitat per fer el darrer i definitiu pas endavant per la preservació d'aquest espai d'interès natural al servei de la nostra ciutat.
• Celebrem que la sentència reforci l'opinió que sempre ha mantingut la nostra organització respecte a l'autonomia municipal per ordenar el seu territori i que la propietat no tenia cap dret patrimonial sobre la requalificació donat que les expectatives d'alguns propietaris no generen drets. Aquest aspecte reforça també la defensa que des del nostre grup s'ha manifestat contínuament pel que fa a la preservació d'altres espais del nostre terme i que tenen la mateixa qualificació urbanística, com ara Can Busquets i d'altres àmbits amb qualificació 21 o urbanitzable no delimitat.
• Ara toca treballar amb el màxim d'unitat possible i amb la màxima agilitat per tal de fer possible la preservació total de la Torre Negra.
• Ens posicionem en contra d'una possible aprovació del PGM que inclogui la reserva d'espais per la construcció de la Ronda Sud, pel seu impacte ambiental i per la seva innecessarietat.
• Lamentem la cerimònia de confusió a la que ens han abocat alguns dels propietaris dels terrenys amb la col•laboració d'alguns mitjans de comunicació que no han contrastat les fonts amb la sentència del TSJC. Alhora que demanem que el PP expliqui a la ciutadania el motiu pel qual es va abstenir,trencant la unitat dels partits en aquest tema, en la tramitació del PAU i dimarts va estar a la roda de premsa dels portaveus, mostrant una vegada més la seva manca de coherència i de legitimitat per defensar la preservació de la Torre Negra.
• Finalment volem ressaltar el nostre suport al treball que s'està duent a terme des del departament de Medi Ambient i Habitatge per tal de declarar Collserola Parc Natural, figura que inclourà els terrenys de la Torre Negra i Can Busquets, entre d'altres, i que ajudarà a que aquest procés acabi com la majoria de la ciutadania vol que és preservant la Torre Negra i rodals i els altres àmbits d'interès natural de Sant Cugat.

1 comentari:

democràcia? ha dit...

Senyor Boix, si us plau, expliqui'ns perquè els mossos d'esquadra dels quals la seva formació té responsabilitat política carreguen a tort i a dret, colpejant brutalment a joves, nens de 10 anys i ancians. Crec que tothom ho està esperant.