17 d’octubre 2011

Taller d’Idees

Li diem així a un procés en el que hem posat molt entusiasme. ICV Sant Cugat varem reaccionar immediatament al resultat de les darreres eleccions municipals. No ens podíem quedar de braços creuats. No podíem admetre el comentari aquell de “encara a vosaltres no us ha anat tant malament...”,que sobretot venia de la dreta local. Perquè realment ens ha anat malament,però no només a ICV-EUiA sinó a l’esquerra santcugatenca en general. Amb una constatació però: allò que durant tants anys hem defensat,massa vegades en solitari a nivell local,es reforça amb l’arribada d’un nou actor envoltat de la pàtina virginal de no sovintejar les institucions,la CUP. Les nostres idees – una bona part al menys – estan representades ara per quatre regidors/a i no tres com fins aleshores.

I per què fem aquest procés?. Els mitjans,ai els mitjans!,voldrien saber quin nou lideratge pren la nostra organització. El problema però no és el lideratge. La qüestió és molt més polièdrica. Una organització política és un instrument que utilitza la ciutadania per incidir en el dia a dia i governar la comunitat. És evident que aquest instrument,en aquest cas ICV,o no serveix tal com està plantejat o li falta oli o un “reset” per tornar a ser una eina útil. I en això estem.

Un grup de persones d’ICV i properes als nostres valors i principis ens hi hem posat en cos i ànima,amb l’ajuda de professionals de la dinamització de grups i la participació ciutadana,per arribar a conclusions que permetin,amb temps,construir una alternativa engrescadora,útil,creïble,imaginativa a la majoria de dretes de la nostra ciutat. Aquest és un procés sense límits,que pot anar si volem més enllà de les nostres pròpies sigles. Perquè aquest cop va de debò. Nosaltres com a organització política volem arribar a unes conclusions que ens permetin saber el què,el com i el qui per poder aportar tota la nostra força i experiència a alguna cosa més que un partit polític.

Divendres 21 a les 19h ens volem trobar amb aquelles persones que ens van seguir donant confiança el passat 22 de maig i que demanem que es comprometin una mica més. Però també ens volem trobar amb tota aquella gent que o va deixar de donar-nos suport o no veu per quin motiu ho ha de fer tot i compartir amb nosaltres una part important de la nostra diagnosi i de les nostres propostes per la ciutat i el món. Personalment espero que sigui un èxit,ens ho mereixem com a ciutat,mereixem una esquerra reeixida que sigui capaç de teixir xarxa per combatre l’atac més sagnant contra l’estat social que estem patint des de fa molts anys. Ens mereixem que l’esperança torni a moure aquella gent que fa tant de temps que treballa per un món més just,més sostenible,més solidari,més cult.

Plantegem el debat en sis punts que es poden ampliar: com prenem les decisions que afecten la ciutadania? Com informem i ens informem? Com podem seguir sent un partit de lluita i de govern? Com incidim en la pèrdua de valors d’esquerres? Què podem aportar d’alternatiu al govern de la nostra ciutat? Com podem treballar amb i al mateix temps reforçar el teixit associatiu local? Com ho podem fer perquè de baix a dalt hi hagi un front ampli de l’esquerra santcugatenca més enllà dels partits tradicionals? Quin paper hi hem de jugar?. Sense cap mena de dubtes estem tocant el moll de l’os del problema de l’esquerra política i social de la nostra ciutat. Les respostes a aquestes preguntes ens donaran les claus de com ens hem d’organitzar a partir d’ara i quines persones han de tirar endavant aquest procés. Però de moment el moviment es demostra caminant i nosaltres ja fa dies que caminem.

nota de la presentació a: