07 de gener 2012

Sant tornem-hi que no ha estat res i piulades (2)

    Aquest dies molta gent es desitja bon any amb un pèl d’angúnia. Com si desitjar que passem un bon any amb la situació en la que estem fos una frivolitat. És veritat que la situació per molta gent és molt difícil. Ho és també per a moltes empreses i administracions. També ho és la situació política al país. Però tot això no hauria de comportar que ens puguem desitjar un bon any, o si?.

    Jo espero, així ho he desitjat a molta gent, que com a mínim sigui tant bo com el 2011. El 2013 ja arribarà!. Ho deia en el meu darrer post del 2011. Aquest serà un any de lluita però també de reflexió compartida, des del que és més proper – a la nostra ciutat – fins allò més general a nivell nacional. Cal una recàrrega de nous objectius. Per sort una bona part de la nostra proposta ideològica la tenim feta, l’hem defensat en el darrer any a tots els nivells. Però la realitat social canvia i, per tant, el corpus ideològic d’una organització política ha d’anar-se adequant per donar resposta a la ciutadania.

    Tindrem temps d’anar parlant de tot una mica. De moment comença la cursa al PSOE per veure qui encapçala un projecte polític necessari al nostre país però que m’ensumo que cada cop serà menys imprescindible. El PP ha començat el seu viatge amb un rumb contrari al que tothom esperàvem ja que no ens havien explicat que volien fer per treure’ns de la crisi econòmica que patim. CiU segueix un any després penjant la llufa de la situació actual en el govern anterior i en Madrid. Aquest és el seu únic argument, mentre poc a poc va desmuntant allò que tants anys ens ha costat construir entre molts/es.

    Us enllaço alguns articles d’opinió d’aquest darrer mes que em semblen interessants per compartir i una entrevista al director de Triodos que us recomano llegir. Espero que us resulti tot plegat interessant.