04 de març 2013

No et tallis, participa i acompanya’ns!




A ICV estem immersos en el procés de preparació de la 10a Assemblea Nacional que tindrà lloc els dies 19, 20 i 21 a Barcelona. No es tracta d’una assemblea qualsevol, preparada per afrontar un procés electoral o alguna qüestió política sobrevinguda, sinó que es tracta d’un procés fet amb consciència per preparar-nos pels nombrosos reptes que tenim al davant: ser més útils a la ciutadania, plantejar l'alternativa política a les majories hegemòniques i obrir la nostra organització a persones i organitzacions amb les que sumem i compartim idees i valors.

Presentació procés local X Assemblea Nacional ICV
És en aquest context, doncs, que ens proposem un seguit d’espais de reflexió de baix a dalt, amb participació per decidir els instruments dels que ens hem de dotar per fer la nostra organització més útil a la gent i més forta per poder incidir en l'acció política que ens cal per superar una crisi de dimensions desconegudes sobre temes socials, econòmics, democràtics i ecològics.

Els tres grans blocs a partir dels quals  volem reformar les bases del nostra partit i crear una alternativa real són: una responsabilitat compartida i ecològica, el dret a decidir i el procés cap a una nova política basada en la regeneració econòmica. A Sant Cugat, per tal de debatre i proposar noves solucions de cara a construir una alternativa de govern més forta i per tal de facilitar el procés de proposta d’esmenes a la ponència de l’Assemblea es realitzaran 3 jornades de treball: el 7 de març es farà un debat; el 21 de març es presentaran les esmenes i el 4 d’abril es votaran.

El nostre principal objectiu és obrir ICV, fer-la més àgil, transparent útil i innovadora. Reinventar la política i els instruments per fer política. Volem canviar la cultura política, que molts ciutadans i ciutadanes que se senten avui simples espectadors esdevinguin creadors de presents i futurs col·lectius, protagonistes en la construcció de somnis i esperances. És per això que, des d’aquí, vull animar a tothom que en tingui ganes de participar-hi activament.

El paper d’ICV no vol ser el del lideratge de les alternatives, sinó que volem cooperar, col·laborant a trobar objectius comuns, agregar lluites i alternatives. Sumar-se i sumar d’altres a una nova aliança social i ciutadana per canviar-ho tot.

Un altre aspecte important que debatrà l’Assemblea Nacional és la inclusió dels drets de les dones i l’equitat de gènere en l’agenda política i, per això, ens proposem una copresidència compartida amb almenys una dona. És una aposta per avançar en un nou model de governança, basat en el lideratge compartit, la innovació i la radicalitat democràtica i com a compromís amb la tradició d’ICV d’estar amatents als reptes que planteja la societat, especialment des de la perspectiva de la feminització.