13 d’octubre 2007

No perdem més oportunitats !!

El ple del proper dilluns dia 15 ve farcit de punts (31 en total). En comentaré algun en un futur post, prefereixo veure abans quin és el posicionament de la resta de grups en algunes de les qüestions que es debatran en aquest ple que augurem llarg i intens. De moment m'aturo en un que em sembla especialment interessant i que cal denunciar, i així ho farem dilluns, si és que la tinenta d'alcalde d'urbanisme no s'avé a deixar-ho sobre la taula com li demanarem. El punt porta com a títol “Proposta d’aprovació inicial de la transcripció del Pla General Metropolità i del planejament vigent en els sectors eixample Sud i Turó d’en Lluch Nord. (Exp. núm. 83010/07 – X-07/23341)” i no és res més que un expedient que posa en ordre algunes situacions que cal esmenar però que fa una modificació del planejament important que en el seu moment ja va quedar aturada, en el darrer mandat, i que ara ens la porten a ple un cop més.

Als terrenys municipals de la Casa Mònaco hi tenim 1.200 m2 de sòl d'equipament d'us docent. En el mandat anterior es va fer un intent, en aquell moment fins i tot comprensible, altra cosa era que es pogués compartir, de traspassar aquests metres als terrenys del CEIP Pi de'n Xandri per tal de construir-hi una escola bressol. Un tenia els seus dubtes de que allà hi cabés una escola bressol i aquests dubtes van ésser confirmats quan es va desestimar aquesta possibilitat. “S'aprofitava” aquella ocasió per qualificar els terrenys adjacents a la Casa Mònaco com a residencials per tal de poder construir 12 habitatges, 3 d'elles de promoció pública i 9 privades per tal de vendre i recaptar-ne uns beneficis pel municipi de tipus econòmic.

Què ens porten ara? Doncs la segona part de la pel·lícula de l'altre mandat. Atenent a “necessitats de finançament” (o ja veurem si per respondre als interessos d'algun conegut promotor i s'admeten apostes...) ens proposen un canvi d'ubicació dels 1.200 m2 d'equipament d'us docent a la zona del CEIP Pi de'n Xandri perquè sigui pati i així modificar la figura actual que és de “vialitat” i, per tant cedir-la a la Generalitat (?¿) i qualificar aquests 1.200 m2 al costat de la Casa Mònaco de residencial per vendre i treure'n la “friolera” de 3 habitatges de protecció pública, i el que es guanyi és clar de la venda dels restants 900 m2 (9 habitatges).

M'agradarà sentir els arguments de la resta de partits, a algú li preocupava de forma important si els 1.200 m2 els cediríem a la Generalitat o no, a altri els preocupava que es densifiqués més la zona de l'eixample sud. A ICV-EUiA el que ens preocupa, i així ho vàrem expressar a la comissió informativa d'urbanisme i ahir dijous a la Junta de Portaveus, és que llencem 1.200 m2 d'equipament docent a la bassa (per fer de pati quan no fa cap falta perquè ja el tenim, el pati) i que ocupem l'espai de futur us docent al costat de la Casa Mònaco, on actualment es fan activitats docents ja de l'escola d'art, perdent així una oportunitat històrica de construir un equipament potent en el centre urbà destinat al que decidim. Veurem què passa dilluns i si atenen a la nostra proposta de deixar-ho sobre la taula i esperar a si cal aquest equipament o no pel futur....