26 de desembre 2008

Fins sempre amic Josep Casadellà

Et vaig conèixer fa uns anys, quan eres un fervent activista de la XASC. Des d’aquesta plataforma mobilitzaves les consciències d’aquells que com jo defensem que des de la política es pot transformar la societat. La Xarxa feia una feina, que tu lideraves, de conscienciació ciutadana que va ser un suport importantíssim a la nostra activitat. Escrits, mogudes, debats, conferències,... anaven fent forat crític en les consciències de l’esquerra santcugatenca. I tu ho encapçalaves promovent també la barreja generacional, tant important !.

Un bon dia ens vas mobilitzar per crear una candidatura unitària pel teu poble : Valldoreix. No només tu però. També tota aquella gent de progrés que no volia que Valldoreix seguís estan en mans dels terratinents de tota la vida, que volia que Valldoreix fos un llogarret normal, on la vida cultural fos sana, on es fessin les coses pel bé del poble i no només d’uns quants. I ho vàrem fer plegats, amb la gent de l’AA.VV. de Can Majó, de la que tu n’eres un fervent activista, amb la Rosa Mari, els Joans, la Roser, la Montse i tanta gent que durant tants anys havia treballat perquè a Valldoreix s’aconseguís allò que no podíem a Sant Cugat : que l’esquerra plural governés la ciutat.

I ho vàrem aconseguir, tots junts. I, per sorpresa – i quina sorpresa – la nostra candidata, la Montse, ens va demanar que tu fossis el nostre representant, el representant d’ICV a Valldoreix. En un primer moment semblava difícil. Un independentista anarco seria la veu d’ICV a l’EMD !. Però vàrem acceptar el repte i no ens varem equivocar. Has estat un fantàstic home d’ICV. Honest, perseverant, lluitador, dialogant, disciplinat, imaginatiu,... vas canviar des de la teva responsabilitat al capdavant de les àrees de cultura, educació, gent gran,... les formes de fer política i vas saber recollir tota aquella energia que hi havia a la societat civil valldoreixenca per compartir-la amb el poble. Des del foment de la sardana fins a les iniciatives culturals més arriscades. Encara recordo quan vareu muntar la Nau de cultura i el nou local d’entitats en el xiringuito de la plaça del casalet.

Tan compromès amb la participació ciutadana com per muntar un cicle de cinema que decidien les mateixes entitats del poble. Un humanista de debò. I tot aquesta feina ens va portar a la gent d’Iniciativa a treure el millor resultat de la història a Valldoreix. La teva feina i la de la candidatura és clar, però la teva feina, el teu coratge, la teva capacitat de treball, la teva implicació,... van fer forat en l’ànima de molts valldoreixencs i valldoreixenques d’edats i extractes socials diferents.

Hem fet moltes coses junts. Em vas fer companyia quan jo et necessitava. No se si jo t’he respost amb la mateixa gratitud, potser no ho he aconseguit. Ahir et vaig venir a felicitar el Nadal i vaig marxar molt trist. Eres com una flama que s’anava apagant i amb tu una part de l’energia de l’esquerra santcugatenca que tu tant defensaves i la del partit que vas adoptar. Un partit, ICV, que mai et podrà agrair tot allò que has fet per ell, des del respecte que ens has demostrat a un projecte que al final has fet teu.

Gràcies Josep per tot allò que ens has ensenyat, per totes les energies que has dedicat a fer un poble, el teu poble, millor. Gràcies per tot Josep. I fins sempre company !. Un petó sentit.