21 d’abril 2009

Taula de concertació social a Sant Cugat

Ahir va ser un ple llarg, no tant com per queixar-se - en el darrer mandat havíem arribat a sortir més tard de la 1 de la matinada – i farcit de declaracions polítiques i estratègiques per la ciutat. Va prosperar per unanimitat, després d’una llarga negociació liderada pel nostre regidor Joan Calderón, la moció del nostre Grup que promovia la constitució d’una taula de concertació social i econòmica per donar resposta a la crisi i, sobretot, per preparar la ciutat per després d’aquest difícil període que estem vivint tots plegats. Animo als agents econòmics i socials de Sant Cugat a participar-hi activament, especialment a aquells que representen el sector educatiu. La primera reunió serà el proper 6 de juny.

A partir d’ahir una nova escola bressol passa a formar part de la xarxa pública d’educació de 0 a 3 anys de la ciutat. Ja en tenim set. Quatre construïdes en els primers 8 anys de la democràcia, 2 durant els mandats d’en Recoder i aquesta darrera que passa de la parròquia a l’ajuntament. Cal però més. En una ciutat que es vana de ser molt jove, hem de procurar enfortir aquesta etapa tant important de l’educació i aprofitar el marc polític clarament favorable al desenvolupament d’aquesta.

Va ser ahir el ple també dels retrets. És una llàstima que haguem trencat “l’oasi santcugatenc”, caracteritzat per una oposició dura però responsable i un govern que vol – o així ho sembla – acordar els temes “de ciutat”. La remor de la situació política a l’EMD de Valldoreix ha traspassat les parets dels partits i ha entrat a la casa gran – no la de CiU sinó la de tots i totes - . I no podia ser d’una altra forma. Tothom que estem al ple hi som per unes organitzacions polítiques que també tenen la seva representació en la junta de veïns de Valldoreix i allò que passa allà ens afecta a tothom per igual.

L’actuació de CiU al darrer ple de l’EMD ha estat lamentable, com en la sessió anterior a la que jo vaig assistir. La lluita política és necessària i legítima però no tot s’hi val. Em consta que la situació no ha estat ben viscuda a CiU de Sant Cugat però en aquest cas em sembla que “els d’aquí” no s’han pogut imposar “als d’allà”. La ciutadania no entendrà perquè en Recoder no vol que la informació dels processos concursals sigui més a l’abast i que l’estructura política de l’ajuntament respongui a les dinàmiques de municipis de les nostres característiques. Sí entendrà la ciutadania que és una mala manera de fer política que es baixi el sou de la Presidenta de l’EMD a cop de moció.