17 de juny 2009

Aquest ple no pot passar desapercebut

Dilluns va haver ple. No va ser un de qualsevol. Prenia possessió de la seva acta de regidor en Jaume Massanés en substitució de l’Àssun Reyes. D’aquest canvi vull destacar dues coses : la decisió de deixar la primera línia de la política per part de l’Àssun provoca que el nostre grup municipal no tingui representació femenina. És una situació complicada per una formació com la nostra que es reclama també com a feminista. En Jaume però aporta un altre valor que cal ressaltar en una llista electoral: el fet de ser independent, no militant. Si tinguéssim 14 regidors/es això no ens passaria... si CiU hagués tret 3 regidors i plegués la Mercè Conesa estaria en la mateixa situació que nosaltres.
Podeu veure aquí la llista presentada per CiU.

El més important però és que en Jaume va començar amb força però es va trobar amb la dura realitat d’una majoria absoluta que només vol pactar mocions “polítiques” i no les que obliguen a fer “gestió” i, sobretot, que comprometen la seva acció de govern. La moció presentada pel nostre Grup Municipal, retirada i per tant encara amb possibilitats de ser acordada, proposava la redacció d’un Pla d’Actuació de Manteniment de la ciutat, un pla que fet de forma compartida amb el teixit ciutadà, hauria de ser el compromís del govern de la ciutat pel que fa a la neteja i conservació de l’espai públic. Sant Cugat no és el país de l’Alícia, te deficiències importants de manteniment. El Jaume va lliurar als mitjans i els portaveus de la resta de grups un dossier fotogràfic de l’estat del centre i dels districtes.


Un any més no onejarà la bandera de l’Arc de Sant Martí al balcó de l’ajuntament i aquest any en plena Festa Major. Una vegada més ens van presentar una moció alternativa que feia desaparèixer “bisexual” del text, no parlava d’homofòbia,... una llàstima perquè nosaltres volíem votació secreta de la moció original d’ICV i ERC que de ben segur hagués comportat alguna sorpresa....


Benvingut una vegada més Jaume, deu ni do l’expectativa aixecada, només cal veure la claca que l’acompanyava. Penso que varem fer un bon fitxatge, persona treballadora, honesta, coherent i coneixedora de la realitat de la vida quotidiana a la nostra ciutat. Els mitjans a la darrera setmana s’han fet ressò de l’entrada del nou regidor. Clar que no tots els mitjans, el Diari de Sant Cugat i el TOT ni cas. La premsa del règim és així... que hi farem !!

- tvsc

- rsc

Per cert, la noticia de RSC te una foto molt bonica del Jaume i l'Àssun

3 comentaris:

Carles Rodríguez ha dit...

Aquests convergents reconeixent drets i realitats com els de les persones LGBT amb la boca petita, com sempre. Una pena. Precisament per això cal seguir recordant cada any el 28 de juny.

Salutacions,

Unknown ha dit...

Ja ens passareu aquesta moció del manteniment de la ciutat, que té molt bona pinta!

Salutacions i bona feina!

Unknown ha dit...

doncs al mateix post pots recuperar el text de la moció company !!, gràcies !