26 de juny 2009

Quinzena molt moguda

Porto una quinzena d’allò menys avorrida. Molts temes a comentar d’aquests dies. Començo però per ressaltar que el Raül Romeva ha estat escollit vicepresident del Grup Verd del Parlament Europeu, un reconeixement sense dubte a la seva tasca i una oportunitat de projectar encara més la nostra visió sobre la política europea i mundial, de ben segur que en els propers cinc anys el Raül tindrà encara més espai, aprofitant també la crescuda del Grup Verd Europeu, d’encapçalar les propostes contra la política ultraliberal mundial.

Aquests dies he anat enviant al Facebook les activitats que anava fent i en vull recuperar alguna que em sembla remarcable. Dilluns passat fèiem balanç de la campanya a favor del Tramvallès a Cerdanyola, on ahir presentaven la moció i es tancava el circuit d’ajuntaments que s’han mostrat partidaris de desenvolupar aquesta infraestructura. La feina però no s’acaba aquí, ara cal animar a que l’acceptin els dos ajuntaments que no van recolzar la proposta i que, sobretot, el Govern l’executi, atès que l’ha incorporat en el Pacte Nacional d’Infraestructures i en el PTRMB.

Aquesta setmana vivíem el fet lamentable de que CiU digui una cosa i en faci una altra. De fet no ens hauria d’estranyar, tot i que normalment el problema és que el que diu no ens agrada gens !. Al mateix temps que de forma irresponsable no recolzen al Govern en la negociació del nou finançament prometent-nos èxits futurs (5 milions d’€) quan tornin al Govern, s’ajunten amb UPN per llançar-li el salvavides al PSOE al Congrés, aturant una reforma fiscal que beneficia a la majoria i normalitza la política fiscal europeïtzant-la i el cas de la pressió fiscal als esportistes d’elit n’és un exemple però no és el més important.

Divendres passat vaig tenir l’honor de fer una xerrada a l’A.VV. de Canyelles, en motiu del 25è aniversari de l’Escola d’Adults del barri, sobre el conflicte sahrauí. Acompanyant al subdelegat del Front Polisari a Catalunya, Mah Yahdih, varem poder explicar a un públic entregat la història del conflicte i les seves conseqüències, de les que els que vivim a l’Estat Espanyol en som prou responsables i poc coneixedors. La meva recent visita als campaments fa encara més fort el meu compromís amb aquest poble i la seva lluita, i més combatiu contra aquells que diuen una cosa i en fan una altra...

Per acabar, avui comença la nostra Festa Major. Us animo a participar de forma activa i compromesa. Bona Festa !