23 de setembre 2009

I el Joan va definir...

Aquest dilluns varem viure un ple dels que m’agraden a mi. Un ple per parlar de les polítiques concretes, de les que es fan a la ciutat. Des dels grups de l’oposició varem presentar un seguit de resolucions sobre la ciutat i la bona noticia és que la majoria varen prosperar, una bona noticia!.

Juntament amb el PSC i gràcies a la bona feina de la Pilar Gorina aconseguírem acordar que la ciutat promogui la creació d’un consell dels infants i que aquest comenci a caminar abans de final d’aquest curs. Aquesta era una proposta que ja portàvem en el nostre programa, una bona proposta per promoure la participació en els afers de la ciutat dels més petits, molt lligada al projecte educatiu de ciutat. A manca del reglament de participació que encara està enlaire comencem a concretar temes i de la participació segur que en parlarem més endavant.

El Jaume Massanés va treballar de forma rigorosa una proposta de compromís de l’equip de govern en la policia de proximitat, en la creació real de la policia de barri i en la participació de la ciutadania en els afers de la seguretat ciutadana mitjançant el nou consell local de seguretat. Aquesta proposta l’hem fet en un moment de tranquil•litat electoral, moment propici per proposar qüestions com aquesta, i ha de servir perquè el debat sobre aquest tema es faci des de la normalitat, sense apriorismes ni urgències dramàtiques, en una ciutat on el nivell de seguretat és més alt que el de la mitja catalana però on es donen situacions que fan que col•lectius es qüestionin el paper de les forces de seguretat.

En aquest ple, i al marge d’altres qüestions que si puc comentaré però que podeu seguir en els mitjans locals, es va donar un debat intens, ideològic si, només faltaria, sobre la fiscalitat municipal. És evident que hi ha diferències en com es planteja CiU i PP aquesta i com ens la plantegem els grups de l’oposició d’esquerres. Va estar francament be, cadascú va defensar els seus postulats. Però vull remarcar la intervenció del Joan Calderon. Ell va definir, com deia en Menotti. Va posar els punts sobre les is : és just que qui no ho necessita rebi bonificacions i que qui ho necessita no en rebi?. És just que una família nombrosa, només pel fet de ser-ho, s’estalviï 400 € del rebut de l’IBI i que, en canvi, una família amb renda baixa no pugui rebre una subvenció ?.Una dada a afegir: la bonificació aprovada preveu un màxim d’un 45% de bonificació del rebut de l’IBI fins un topall de 400€. Què vol dir a la pràctica això ? doncs que reben aquesta bonificació les famílies que paguen més de 800€ d’IBI. Debat ideològic ? i tant!

podeu seguir els continguts del ple a :

el ple de dilluns a cugat.cat
debat OO.FF. a cugat.cat
noticia policia a cugat.cat
consell dels infants a cugat.cat
sobre l'IBI a El Punt
noticia policia a TVSC
noticia consell municipal de seguretat a TVSC
debat OOFF a TVSC