23 d’octubre 2009

El nostre ple....


Si, dic el “nostre ple” perquè pel que he vist en determinats fòrums i mitjans de comunicació no tothom va entendre el ple de la mateixa forma. I per la mateixa raó, no tothom ha donat la mateixa importància als temes que s’hi van tractar.

Varem començar el ple amb la presentació per part del Síndic de Greuges de l’informe anual. Us recomano la lectura de l’informe i les seves conclusions. Val la pena !, manca d’eficàcia de l’administració, lentitud en les respostes, manca de control urbanístic, greuges per part de la policia local, problemes relacionats amb el medi ambient, mobbing immobiliari, problemes en l’administració de la llei de dependència. Ens va tocar ben be el crostó, a uns però més que a d’altres.


I mentre l’edifici de l’ajuntament es “pintava” de rosa per celebrar el “dia contra el Càncer de mama”, començàvem el ple amb la sala plena de gom a gom i la presencia dels mitjans més importants del país. Que estava passant ? doncs que en una estona en aquella sala s’aprovaria una moció de suport a les consultes populars en la ciutat més gran governada per CiU. La resta no importava, ni als mitjans ni a la majoria de la gent que hi era present.


En aquest ple hem aprovat a instància del nostre Grup Municipal que en el proper plec de clàusules es tingui en compte els darrers avenços en accessibilitat als contenidors d’escombreries i que els criteris es pactin amb els membres de la Taula de mobilitat reduïda (vegeu aqui TVSC). En aquest ple hem aprovat, a instàncies del nostre grup municipal, que els aturats sense subsidi d’atur gaudeixin d’un títol de transport gratuït i específic, de bonificacions d’un 75% en les activitats de l’OMET, del 100% en els preus públics de cursos per adults municipals i d’ajudes, que cal estudiar cara l’aprovació del Pressupost 2010, en les activitats del patronat municipal d’educació també pels seus infants (vegeu aquí TVSC).


El nostre grup va introduir una esmena important en la moció institucional sobre l’aniversari de les NN.UU., recollida aquesta setmana pel Diari de Sant Cugat en el titular de la notícia. El ple de Sant Cugat demanà la supressió del dret a veto en el Consell de Seguretat de NN.UU. enfortint el paper de la seva Assemblea General.


A proposta de CiU varem demanar per unanimitat l’eliminació de les zones tarifàries per la T-12. Varem aprovar una nova ordenança per la gestió dels usos comercials i el canvi del Leonardo da Vinci per un nou gran IES al costat de la futura estació de FFGC de Vollpelleres. Varem poder denunciar també que en la modificació número 17 del pressupost 2009 hi aparegués una partida per pagar més de 200 mil € per interessos de demora, de la que en demanarem un informe jurídic i en farem seguiment i que s’incrementessin en 150 mil € les partides destinades a la defensa dels contenciosos administratius.


Però no, l’objectiu estava posat en el posicionament de tots plegats davant la moció sobre la consulta popular. Nosaltres no varem votar pensant en el que diran sinó en el que estava escrit en el text. En aquest sentit, em sembla que expressar el reconeixement per aquelles entitats que s’han animat a fer una consulta sobre la sobirania del nostre país, manifestar el nostre respecte per aquells que des de posicionaments legítims defensen posicions diferents però comparteixen projectes comuns, mantenint l’ajuntament al marge del procés i que els processos de participació enriqueixen la societat, no és incoherent amb els posicionaments de la nostra coalició. Com sembla que algú està fent córrer.


De fet, varem demostrar la nostra coherència donant suport, com CiU, a una moció del PSC que tant inoportuna com certa ens demanava el ple suport a l’Estatut de Catalunya. Algú però va pensar que s’aprovés el que s’aprovés el més important és que els mitjans més afins, i els que no també, tinguessin teca per dir el que han dit.....”l’ajuntament de Sant Cugat dona suport.......”. Fins i tot algun diari com El País explicava l’endemà que havíem ofert locals municipals per realitzar la consulta, quan l’alcalde l’única cosa que va dir fou que com qualsevol entitat o organització podien fer us de locals municipals per les seves reunions....


Jo el que penso és que el moviment es demostra caminant. Que no ens ha de fer por res. Que hem de respectar tot allò que la gent defensi de forma pacífica i reclamar que es respecti el nostre projecte. Però que ho faci tothom. Els que pensen que no hi fem res a Espanya, els que pensen que malgrat sempre hi serem (i en realitat ja els està be) val la pena utilitzar aquesta situació per la seva subsistència i els que pensen que mai canviarem d’opinió malgrat els seus maltractaments... no em valen els adjectius qualificatius si estan buits de contingut.


fotos de cugat.cat (ajuntament) o nacionesunidas.org (ass.nn.uu.)

links d'interès sobre el ple : tot el ple a cugat.cat, El Punt, AVUI, sobre la consulta a TVSC i TVSC