04 d’octubre 2009

L'alcalde ens enganya amb La Floresta

No és que se n'hagi anat l'alcalde amb La Floresta i ens hagi deixat plantats sinó que amb els temes que afecten La Floresta històricament ens enganya. Des de 1999, quan el Recoder es va presentar per primera vegada com a cap de llista de CiU va prometre, com ho fèiem nosaltres, que acabaria tot el procés d'urbanització del districte de La Floresta. Què ha fet d'aleshores ençà ?.

Dels 29,5 km de carrers per urbanitzar, o millor dit asfaltar i posar-los al dia com en qualsevol lloc de la ciutat, hores d'ara només 4,5 han estat arranjats completament, i en aquest cas, a més, l'ajuntament de la ciutat ha hagut de retornar una part important de les contribucions especials perquè alguns dels veins i veines que van anar al contenciós per error de forma l'han guanyat. Queden doncs 25 km per arranjar, dels que 3 s'estan fent i s'han de reparar a La Serreta, on les obres van començar fa més de 3 anys. La resta, 22 km, estan pendents de fer.

En l'acord signat entre CiU i ICV per tal de donar-los suport en el pressupost d'enguany, varem acordar començar aquest any un dels sectors pendents. La sorpresa però va arribar dilluns passat al Grup de Treball d'urbanisme d'aquest districte. La tinent d'alcalde del ram, la Mercè Conesa, ens sorprenia amb la desagradable noticia que ni aquesta acord es satisfarà ni tenen la voluntat de tirar endavant la urbanització del districte d'aquí al final del mandat.

La causa ? La situació econòmica de l'ajuntament. Però aquesta, com molt be van dir els veïns i veïnes presents a la reunió, no és una causa assumible. Mentre l'ajuntament nedava en l'abundància econòmica, aquest objectiu, el de la urbanització de La Floresta, no va ser prioritari i ara, clar, la situació financera fa que no es pugui donar resposta a les necessitats de la gent que viu en aquest districte deixat de la ma de l'equip de govern durant tants anys.

Pels que no ho saben, les obres d'urbanització del districte, com ho han estat les de Mira-sol, són assumides en un 80% pels qui hi viuen. Per tant, estem parlant que l'ajuntament de Sant Cugat és incapaç en aquests moments d'assumir una despesa d'aproximadament uns 10 milions d'€. Els altres 30 els haurien d'assumir els qui hi viuen. Un cost a més que pel fet d'haver-se suspès durant més de 7 anys ha multiplicat per 4 el cost dels projectes inicials. Un escàndol.

Queda clar doncs que amb la cara de bon noi ell va fent de les seves, enganya a qui varem donar suport als seus pressupostos per millorar la qualitat de vida de la gent de La Floresta -també ho ha fet no tirant en davant la millora del transport urbà al districte tal i com varem pactar i ens van explicar a principis d'any- però també, i això és més greu, a la gent de La Floresta.

Aquells qui s'arroguen la gran capacitat de gestió, la millora dels processos traspassats del “bon saber” de l'empresa privada a la gestió pública, tenen empantanegat tot un barri per no prioritzar però també, i això és molt més greu, per haver de pagar entre tots els errors de gestió d'una empresa, PROMUSA, que enlloc de dedicar-se només a construir habitatge públic, va voler fer d'empresa de gestió urbanística. Resultat : contenciosos perduts a La Floresta i Mira-sol, per errors de forma i administratius, que d'haver-nos-los estalviat, avui molt bona part del que queda per fer de La Floresta podria estar fet. Si ho haguessin prioritzat, és clar !

Ahir l'alcalde, en la celebració dels 90 anys de l'associació de veins i propietaris del barri va dir que el problema és que no hi havia una via de diàleg adequada... i que viure al costat del bosc tenia aventatges però també inconvenients...

Aquí teniu enllaços a la noticia de cugat.cat sobre el 90 aniversari de l'AVPF, sobre les nostres declaracions a cugat.cat i a TVSC