23 de novembre 2009

Del ple de la setmana passada encara

Deia que seguiria parlant del ple perquè donava per més d’un post al bloc i així ho faig. En aquest ple sembla que el PP volia provocar i la veritat és que ho va aconseguir. Presentaven dues mocions : una per denunciar el boicot a la cantant Noa per part dels que per ells “són un mal per la societat” i una altra per celebrar la caiguda del Mur de Berlín 20 anys després.

Lògicament el nostre grup no va donar suport a cap de les dues. Varem ser els únics, malgrat la noticia de cugat.cat sobre la unanimitat en el rebuig a les mocions. CiU es va encarregar de presentar una moció alternativa a la del mur perquè l’original era impresentable.

Qui es pensa que és el PP denunciant segons quines dictadures ? quan ells són els primers a no condemnar la dictadura que durant 40 anys va oprimir el nostre país. Qui es pensa que és el PP condemnant el lliure dret a la manifestació – en el cas de l’actuació de la Noa a Sant Cugat - ?. En ambdós casos el PP ha buscat qüestionar el nostre compromís demòcrata però no ho ha aconseguit. No donarem suport a mocions del PP que denunciïn actituds antidemocràtiques mentre ells no condemnin la més gran de totes, la que varem patir al nostre país.

En el cas del mur, varem denunciar a més la hipocresia, no només per part del PP, d’aquells que denuncien els murs comunistes però que al mateix temps que celebren la seva caiguda, aixequen altres murs vergonyants entre els rics i els pobres – el que separa Espanya del Marroc o el que ho fa entre EUA i Mèxic en són exemples clars – o entre poderosos i oprimits – el del Sahara o el de Palestina també en serien exemples – .No serà, com deia en Taibo fa uns anys a una xerrada sobre la pau a Sant Cugat, que hi ha “fills de puta bons i fills de puta dolents”?

Pel que fa al tema Noa seré clar : amb tot el respecte artístic cap a aquesta cantant penso que no és una decisió massa encertada portar-la com a cap de cartell dels actes de celebració del dia Internacional contra la violència masclista. Amb la seva defensa de la guerra com a opció legitima la matança de civils, també de dones innocents.

Els altres dos punts importants del ple van ser l’aprovació de les ordenances fiscals i l’inici del pla especial per l’ampliació del Tanatori municipal. En el primer punt dir que no hem arribat a acord aquest any per diversos motius. Perquè no han volgut discutir al mateix temps el marc d’ingressos i despeses, en un any que s’havia de ser valent i imaginatiu alhora. Perquè en un any de crisi l’ajuntament trasllada la càrrega fiscal a la majoria de la gent treballadora, augmentant d'un 4 a un 8% el rebut de l’IBI. Perquè no han acceptat ajudar a la gent que pitjor ho passa subvencionant determinats impostos. Al final ERC ha donat suport a unes ordenances ben maquillades que projecten com a fiscalitat progressista però que premien en els rebuts de l’IBI a qui te més patrimoni i alhora és família nombrosa o, i aquest any també, monoparental. I és clar ajudaran als vidus o vídues que tinguin ingressos inferiors a 9 mil €.....

Per acabar : comença el procés urbanístic perquè el tanatori de Sant Cugat es pugui ampliar i així pugui permetre fer cerimònies no catòliques. I ho dic així perquè fins ara només es podien fer cerimònies catòlics, al Monestir això si, a la nostra ciutat. I era perquè no hi havia demanda segons el portaveu de CiU Joan Recasens. Fa quatre anys - quan varem presentar una moció que recollia aquesta demanda - que ens va dir el regidor d’Unió que hi estaven treballant. I ho ha anat repetint cada cop – fins a tres vegades – que li preguntava la regidora Assun Reyes. No sembla que aquesta hagi estat una prioritat per l’equip de govern municipal, ni per pietat. I quanta gent ho haurà passat malament en un moment tant difícil com és el d’acompanyar la teva família en el comiat dels teus difunts.

2 comentaris:

Marc Pallarès ha dit...

Xavi,

jo celebro al caiguda del mur i del comunisme, sort en tenim que van caure fa 20 anys. Sinó fos per això el motor econòmic europeu no existiria i tan l'esta espanyol com Catalunya no haguessin crescut tant econòmicament, recorda que la major part dels diners provinents d'europa surten d'Alemanya.

O estàs més d'acord amb les barbaritats que diuen companys teus d'IU a aquesta entrevista a El Pais? http://www.elpais.com/articulo/espana/ser/comunista/2009/elpepuesp/20091109elpepunac_1/Tes

Unknown ha dit...

Marc, no és massa seriós lligar el creixement econòmic de Catalunya amb la caiguda del mur però a banda d'això penso que queda ben clar el meu posicionament contrari a l'existència de murs, el de Berlín també - en parlo d'ell com a vergonyant -. Ara que ens vinguin amb lliçons de drets humans aquells que no només no fan res sinó que reforcen els altres murs em sembla francament hipòcrita. A finals dels anys 60 el meu partit condemnava l'ocupació soviètica de Praga, recordes el terme eurocomunisme?, i mentrestant alguns personatges que avui són rellevants en l'esfera político - econòmica - social li reien les gràcies al Dictador... no ens vulgueu barrejar eternament amb el mal anomenat comunisme practicat de forma dictatorial per diferents estats. Els meus referents no són aquests, i fins i tot per la majoria de la gent d'IU tampoc. Però tampoc ho és un sistema polític i econòmic injust com és el capitalisme en el seu vessant més agressiu i que ens ha portat on som ara. Segueixo pensant que cal canviar el sistema i per això lluito, el nom no fa la cosa però els termes socialista i comunista no han de ser condemnats tota la vida !!