Aquests dies el debat sobre el manteniment de l'impost de successions acapara titulars de premsa. En aquest sentit cal dir que ICV ha aconseguit que no s’elimini l’impost de successions com ha reclamat de manera insistent CIU, i també ERC. Des d’ICV volem que els treballadors i treballadores i les classes mitges no paguin aquest impost, però no acceptem ni acceptarem que els rics i les grans fortunes deixin de pagar-lo. Volem que el 15% de la població que paga avui aquest impost i que suposa el 88% de la recaptació, 800 milions d’euros, segueixi pagant.
En època de crisi no podem permetre eliminar un impost que equival a 250 escoles públiques. Voler eliminar aquest impost no és d’esquerres perquè suposa que els rics a Catalunya paguin menys. Les negociacions per millor la progressivitat i la justícia de l’impost avancen de manera serena i en la direcció que defensa ICV. ICV però no necessita gesticular.
ICV segueix defensant una sortida justa a la crisi, on els rics paguin més. El darrers èxits de la nostra actuació parlamentària han estat la reforma de la “llei Beckham” aconseguida per ICV al Congrés dels diputats o mantenir la desgravació de 400 euros per a les rendes més baixes.
Adjunto en aquest post quatre articles interessants. El primer, de la Marina Llansana d’ERC al que dono resposta amb el nostre escrit. El segon, de la nostra portaveu al Parlament la Dolors Camats, sobre la diferència de tracte a les ONG. El tercer, del nostre eurodiputat Raül Romeva sobre la darrera reunió preparatòria de la cimera de Copenhague sobre canvi climàtic. I el darrer del meu company a la direcció comarcal, el Santi Cayuela, sobre fiscalitat i recursos públics.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada