19 de desembre 2011

Setmana intensa però reeixida


Després de compartir amb vosaltres el meu anàlisi sobre els resultats a les darreres eleccions al Congrés i Senat he deixat una mica de banda el meu bloc, no així la meva presència a la xarxa on cada dia intento compartir les meves idees i allò que em sembla que us pot interessar. Dic que la setmana ha estat intensa perquè entre d'altres qüestions hem estat preparant l'assemblea local d'ICV SantCugat. La veritat és que ha anat molt be. La participació i compromís de la nostra gent ha estat important, els objectius que ens hem marcat ambiciosos però possibles i ens hem dotat d'una nova direcció que ha de coordinar i fer possible tot allò amb el que ens hem compromès. Els mitjans han ressaltat el fet que l'organització la liderin a partir d'ara dues persones, copresidint-la, però podeu creure'm que no és ni de bon tros el més important de tot el que hem aprovat.

foto de cugat.cat
ICVSant Cugat es compromet, un cop més, a ser útil a la ciutadania, a canalitzar el conflicte social mitjançant la política fent-ho arribar a les institucions que ens representen, en el nostre cas l'ajuntament de San Cugat i l'EMD de Valldoreix, sobretot. Però també ens comprometem a intervenir en el combat de les idees, a fer pedagogia sobre que hi ha alternatives a les polítiques que avui són majoritàries a les institucions. Perquè pensem que malgrat no ser una força majoritària recollim l'opinió de molta gent a la nostra societat. Seguirem teixint un lligam social amb un potent fil roig però també amb un fil verd i un de violeta, perquè no podem deslligar el conflicte social de l'ambiental i del de gènere. I tot això ho farem, ho volem fer al menys, sent més i millors, en la nostra acció política al carrer i a la institució, recollint el qualificatiu que tant m'agrada del PSUC: ser força de lluita i de govern.

La nova forma de lideratge és també un repte, no és una qüestió exòtica sinó que respon a la voluntat de compartit també la direcció, amb el que això implica en la representació de l'organització, en la presa de decisions, en el contacte amb la nostra gent. És una fórmula d'èxit en altres organitzacions polítiques com Joves d'Esquerra Verda o en altres partits verds europeus i, un debat pendent de la nostra organització política des de la darrera assemblea nacional. A veure si ens en sortim be.

La decisió però més important de les que hem pres és el compromís de treballar per tal de construir una alternativa d'esquerres a la nostra ciutat, més enllà dels partits i construïda des de baix, amb la gent, de forma compartida, sense apriorismes ni protagonismes partidistes, pensant només en intentar donar-li un tomb a la boira que ofega aquest oasi santcugatenc.

I ja que feia dies que no escrivia us adjunto un seguit d'enllaços que m'han semblat interessants i que ja compartits via twitter els comparteixo amb vosaltres des d'aquest post d'avui:


1 comentari:

Jose Carlos ha dit...

Us animo a seguir per aquest camí . Aplaudeixo aquesta actitud . Podeu contar am el meu suport i ajudaré tot el que pugui, dintre de les meves possibilitats.