18 de juny 2012

Un pas al costat per seguir caminant plegats


Aquest cap de setmana hem celebrat a Santa Perpètua de Mogoda la culminació d’un procés assembleari que quan el varem dissenyar fa dos mesos ens va semblar un pel agosarat. Ha estat així i ens ha anat be. Un procés valent,reflexiu,que ha omplert d’idees la nostra organització,que ens ha format com a polítics i com a persones,que ens ha fet més útils segur per allò que la gent espera de nosaltres,que resolguem amb propostes i accions concretes els seus problemes i aconseguim que els seus projectes vitals reïxin.

Amb el Santi el dia de la ratificació com a President
Van començar el procés,emmarcat en el procés nacional #iniciativaoberta,a Viladecavalls honorant a l’organització local que en les darreres eleccions municipals va aconseguir l’alcaldia encapçalada pel Carles Rodríguez i l’hem clos a Santa Perpètua,segona alcaldia de la nostra coalició,recuperada aquesta en les darreres eleccions i encapçalada per la Isabel Garcia. En aquest procés hem parlat de la política QUE cal fer per ser l’alternativa,de COM cal fer política,de amb QUI cal fer-la i,fins i tot,ens hem atrevit a debatre a nivell comarcal de la nostra alternativa al catalanisme conservador. Cerdanyola i Montcada i Reixac també ens van acollir en sengles sessions. Entre els ponents:el Toni Altaió,la Montse Ros,l’Ismael Blanco,el Jesus Manuel del Pozo,el Ricard Gomà i la Núria Buenaventura,un planter de luxe per un procés de debat polític i un salt qualitatiu en el nostre procés d’innovació constant.

En aquest procés hi ha també un canvi personal. Fa sis anys,i com deia en Santi Cayuela en la seva intervenció a la cloenda,vaig agafar l’encàrrec de dirigir l’organització comarcal. Em van ratificar els meus companys i companyes en l’assemblea comarcal celebrada fa just quatre anys a Sant Cugat. Ara calia carregar piles i noves energies i el Santi tenia il·lusió per encapçalar aquest projecte,a voltes gris perquè no està en primera plana,però clau perquè és la “cuina” dels petits projectes locals d’un territori imprescindible pel país i per la nostra organització nacional. Així ho varem demostrar dissabte a l’assemblea,amb una gran presència de companys de diferents localitats,amb intervencions dels màxims responsables dels dos sindicats majoritaris a la comarca i amb la presència dels dirigents dels principals partits vallesans. El Santi és d’aquelles persones imprescindibles però que sempre ha estat en segona fila i ja li tocava està al capdavant!! Una persona honesta,més que preparada,experimentada,vocacional,que ha passat per tot allò que ha de passar qui vol ser un bon polític.

A mi em tocava donar un pas al costat. Ha estat un plaer treballar per aquesta comarca des de dalt de tot. Em sento vallesà de soca-rel. D’una comarca que sent líder en molts àmbits pateix injustícies fragants i atacs constants que sembla que no volen deixar volar el nostre territori. Justament a partir d’ara l’encàrrec que m’han fet els meus companys i companyes és fer-me responsable de política territorial i sectorial,un nou repte que assumeixo amb la mateixa empenta que la resta que he anat assumint en els darrers anys. Gràcies ICV del Vallès Occidental!!!